Twitter’dan Blockchain Hamlesi!

Burak Özcan İçerik Editörü
Twitter’dan Blockchain Hamlesi!

Dünya çapında etkin bir şekilde kullanılan sosyal medya platformu Twitter, sosyal medya için adem-i merkeziyetçi ve açık bir standart yaratmak amaçlı bir ekip kuruyor.

Twitter’ın CEO’su olan Jack Dorsey, yaptığı açıklamaya göre Twitter’ın Bluesky ismindeki adem-i merkeziyetçi bir sosyal medya standardı üzerinde çalışma hedefiyle 5 kişilik bir ekip ile anlaştığını Twitter’dan duyurdu.

Bluesky ekibi, Steem gibi var olan bir merkezi sosyal medya standardında çalışmak veya tamamen kendilerine özel bir standard oluşturmanın hedefinde.

Bluesky ekibi, bu projeye Bitcoin, Ethereum ve birçok kripto para birimininin de kullandığı Blockchain teknolojisini kullanması dahil etmesi bekleniyor.

Bu durumla birlikte Twitter CEO’su, sosyal medya platformunun yenilikçi bir yaklaşım kazanması ve daha sağlıklı söylemler oluşturmasına izin vereceğini savunmakta. Dorsey sözlerine şu şekilde devam etti;

“ Daha geniş bir kamuoyu tartışmaları grubuna erişmemize ve katkıda bulunmamıza, sağlıklı sohbeti teşvik eden açık öneri algoritmaları oluşturma çabalarımıza odaklanmamızı sağlayacak ve geçmişte olduğundan daha yenilikçi olmaya zorlayacaktır”

Bu hareket, Jack Dorsey tarafından sunulmuş diğer birkaç adem-i merkeziyet odaklı girişimi takip etmekte. 2017’nin son çeyreğinde Square mobil uygulaması Cash App vasıtasıyla Bitcoin alım-satım işlemleri amaçlı destek talebi ekledi.

Square’in 2017 yılındaki bir açıklamasında “Bunun müşterilerimizin istediği bir özellik olduğunu gördük ve Bitcoin’i destekliyoruz. Çünkü bunu herkes için daha fazla finansal erişime doğru uzun vadeli bir adım olarak görüyoruz” sözleri bu durumu kanıtlar nitelikte.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.