Bitcoin’de Long Rekoru!

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin’de Long Rekoru!

Lider kripto para birimi Bitcoin’de son zamanlarda düşüş yaşansa da yatırımcıların dikkatini üzerine çekmeye devam ediyor. Bu durumu kanıtlayacak nitelikteki olay ise geçen gün gelen verilerdir. Bu verilere göre kripto para borsası Bitfinex’te BTC için long (uzun) pozisyonları bütün zamanların rekorunu kırmış durumda.

Geçtiğimiz hafta 7.800 dolar seviyelerine tırmanan Bitcoin, satışlarla birlikte 7.000- 7.200 bandına geri döndü. Bu fiyat performansına rağmen Bitfinex’teki veriler kripto para kullanıcılarını şaşırttı. Kullanıcıları şaşırtan durum, BTC’de ki short pozisyonların alt seviyelere gerilemesi ve bununla eş zamanlı olarak uzun (long) pozisyonlarda uzun süredir görülmeyen bir artış yaşandı.

Long pozisyonlar 13 Aralık 2019 tarihi itibariyle 41.000 BTC’lik bir büyümeye ulaştı. Bu büyüme rakamı çok önceden değil, geçtiğimiz kasım ayının ortalarında yalnızca 24.800 Bitcoin seviyelerinde yer alıyordu.

Kripto para borsası Bitfinex’teki bu veriler, yatırımcıların Bitcoin’de bir yükseliş beklentisinde olduğunu raporlayabilecek nitelikte olabilir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.