Yeni Omni’nin Sponsoru Tether Olacak!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Yeni Omni’nin Sponsoru Tether Olacak!

En çok kullanılan stablecoinlerden biri olan Tether, Bitcoin’in tokenizasyon katmanı Omni’nin güncelleme çalışmalarına fon sağladı.

Omni Core 0.7.0’ın çalışmaları hız kesmeden sürerken, Tether’den gelen yeni fon haberi güncellemenin kısa sürede gerçekleşmesinin habercisi niteliğinde gözükmekte. Yeni sürümün ağ performans sorunlarını iyileştirmesi ve kilitleme sorunlarını ortadan kaldırması bekleniyor.

Omni protokolü, Bitcoin ağı üzerinde token oluşturmaya olanak sağlamaktadır. Tether gibi stablecoinlere ev sahipliği yapmaktadır. Web sitesinde yaptığı açıklamada, teknolojinin Bitcoin ağını nasıl kullandığını şu şekilde anlatıyor;

“Omni, Bitcoin’in tüm özelliklerini ileri derece kullanan ve Omni’nin yeniliklerini içeren, geliştirilmiş bir Bitcoin ürünüdür.”

Merkezsiz borsa Omni tabanlı mı olacak?

Omni 0.7.0, blok zinciri dahilinde merkezsiz borsa inşa etme imkanı sunabileceği iddiasıyla geliyor. Yeni sürüm ile birlikte tüm kullanıcılar, Bitcoin blockchain dahilinde herhangi bir varlık ile Bitcoin alım satım işlemi yapabilecek. Tether CTO’se Ardoino, gelişmeyle ilgili şunları söyledi;

“Bitcoin, USDT’nin kullandığı ilk blockchain olduğu için Omni Core, oldukça büyük değer sahip ve üstün güvenlik sunuyor. […] Tether, farklı blockchain ağlarının çeşitliliğinden de destek alıyor, Omni Core da bu çeşitliliğin önemli bir parçası.”

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.