Bitcoin 2020 Tahminleri

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin 2020 Tahminleri

Bloomberg’de stratejist ve analist olan Mike McGlone’nin tahminine göre Bitcoin fiyatı, 2019 yılının son günlerinde nefes alacak ve 2020 yılında 10.000 dolar seviyesinin üzerlerinde dolaşabilir. Siz de Bitcoin 2020 Tahminleri gibi Ethereum 2020 tahminleri yazısına da blog sayfamızdan göz atabilirsiniz.

2020 yılına sayılı günler kala kripto para kullanıcıları, yatırımcıları ve piyasa analistlerinin üstünde kafa yorduğu bir soru var. Bitcoin 2020’de nasıl bir performans gösterecek?

Boğa Piyasası Beklentisi!

Bitcoin’in yıllık yükseliş seviyesinin üzerinden %50 düzeltme yapılması sonrası, boğa piyasasının içinde olup olmadığı hakkında tartışmalar mevcut. Örnek verecek olursak, ekonomist Alex Krüger, 2020’deki halving etkinliğine rağmen kontrolü ayıların tuttuğunu dile getiriyor.

Ayrıca Alex Krüger, Bitcoin fiyatı 2019 yılının şubat ayında 6.400 Dolar seviyesini aştıktan sonra BTC’nin 2. çeyrek rallisini başarılı bir şekilde tahmin etmişti.

Bloomberg stratejisti McGlone ise Bitcoin’in mevcut durumda “konsolidasyon odaklı boğa piyasası” içinde olduğunu savunuyor. Bu olayla birlikte kripto para fiyatlarının belli fiyat aralıklarında dalgalanmaya devam edeceği ve piyasanın kararsız bir halde olmaya devam edeceği anlamına geliyor.

Bitcoin Daha Sağlam Adımlar Atacak!

McGlone’e göre Bitcoin, gelecekteki 10 yıl içerisinde olgunlaşmaya devam edeceği gözüküyor. Bu durumun avantajlarından biri daha az volatilite yaşanacağıdır. Bir diğer öngörü ise Deutsche Bank’tan gelmişti. 2020’li yıllarda Bitcoin, büyük bir kırılma yaşayacağı bir on yıl geçireceği öngörüsünde bulunmuştu.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.