2020’nin İlk Üç Ayı BTC İçin Nasıl Geçecek?

Burak Özcan İçerik Editörü
2020’nin İlk Üç Ayı BTC İçin Nasıl Geçecek?

2020 yılının içinde bulunduğumuz ilk günlerinde, kripto para piyasasının lider para birimi Bitcoin’in üç aylık performansının ne olacağı konusu eminiz ki tüm kripto para kullanıcıları ve meraklılarını ilgilendiren bir konu. 2020’nin Ocak – Mart ayları arasındaki zaman içerisinde yatırımcıların nelerle karşılacağı birçok analist tarafından masaya yatırıldı bile. Ancak kripto para uzmanları bu konuda ikiye ayrılmış durumda. 2020 yılının kripto paralar için iyi bir yıl olacağını söyleyenler de mevcut, kötü bir dönem geçireceğini söyleyen de.

Analistler, her ne kadar tahmin olarak günlük ve haftalık olarak tahminler yapsa da uzun vadeli tahminleri de belirtmekten kaçınmıyorlar. Genel izlenime baktığımızda ise BTC önümüzdeki dönemde yükseliş trendine gireceği yönünde.

Yükseliş bakımından en önemli unsur olarak hiç şüphesiz Bitcoin Halving olarak gözüküyor. Mayıs ayında gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanmasına kadar BTC fiyatlarında bir yükselme yaşanabileceği konuşuluyor.

Diğer yandan gerçekleşecek olan Bitcoin halving sonrası yüzde 60 oranına varacak bir düşüşün ani olarak yaşanacağını ve fiyatların toparlanma sürecine gireceğini de analizlerinde belirtiyorlar.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.