BitPay Yöneticisinden “Bitcoin 20.000 Dolar Olabilir” Yorumu!

Burak Özcan İçerik Editörü
BitPay Yöneticisinden “Bitcoin 20.000 Dolar Olabilir” Yorumu!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2017 yılında yaşadığı yükseliş ile 20.000 dolar seviyesini görerek, Bitcoin tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Daha sonraki zamanlarda düşüşe geçen BTC, 3.000 dolar seviyesine kadar düştü.

2019 senesinde ise büyük çalkalanmalar geçirse de büyük bir geri dönüş ile 14.000 dolar seviyesine tırmanan Bitcoin, BitPay’in yöneticilerinden Sonny Singh’e göre yeni bir rekor kırma ihtimali oldukça yüksek. BitPay CCO‘su Sonny Singh, BTC’nin bu yıl içerisinde 2017’de ulaştığı noktanın bile üzerine çıkabileceğini iddia ediyor. Yöneticiye göre, Bitcoin daha öncelerde de bu durumun sinyallerini verdi ve 14.000 dolara yükseldi. 15.000 dolar seviyesi geçildiği takdirde Singh’e göre, 20.000 dolar seviyeleri rahat bir şekilde aşılabilir.

Bitcoin’in Yükselişini Ne Tetikler?

Sonny Singh’e göre bu yıl Bitcoin’in yükselişini tetikleyecek ana unsur blok ödülü yarılanması (bitcoin halving) olmayacak. Yarılanmanın fiyatlara çok önceden yansıdığını ve etkisini hissettirdiğini ifade eden Singh, yükselişin sürpriz gelişmelerle gerçekleşeceğini belirtti. Bu sürpriz gelişmelere açıklık getiren Singh, önde gelen bir merkez bankasının dijital para biriminin piyasaya sürmesi gibi etkenler tetikleyici olabilir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.