Kripto Para Piyasasında Son Durum

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Kripto Para Piyasasında Son Durum

15 Ocak 2020 Çarşamba günü kripto para piyasası toplam hacmi 238 milyar dolar seviyelerinde seyrediyor. Bu arada, geçtiğimiz haftaya kıyasla işlem hacimleri neredeyse iki katına çıkmış durumda. Son 24 saatte ortalama işlem hacmi 167,1 milyar dolara ulaşmış olduğunu görüyoruz.

Geçtiğimiz hafta boyunca piyasada ciddi fon girişleri görünürken, Bitcoin piyasa hakimiyetinde ciddi anlamda düşüş yaşadı. Pazar payının %64,5’ni elinde bulunduran lider kripto parayı, sırasıyla Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ve yaşadığı büyük yükselişle Bitcoin SV takip ediyor.

İlk 10 Kripto Para İçin Son Durum

Piyasanın önde gelen ilk 10 kripto parasına baktığımız zaman hepsinin yükseliş trendinde olduğunu söyleyebiliriz. Bitcoin (BTC) her ne kadar piyasa hakimiyetinde düşüş yaşasa da, yüzde 2,22’lik bir artışla 8,700 dolar seviyelerinden kendine alıcı bulmakta. Piyasa hacmi bakımından ikinci sırada bulunan Ethereum’da (ETH) yükseliş gösterenler arasında kendine yer buldu. Yüzde 9,71’lik bir yükseliş gösteren kripto para, 163,50 dolar seviyelerinde seyrediyor. Ripple geçtiğimiz yıl yaşadığı önemli kayıpların ardından yıla iyi başlayan kripto paralardan biri oldu. Ripple (XRP), yüzde 7,68’lik artışla 0,23 dolar seviyelerinden alıcı bulmakta.

Yaşanan yükselişten en çok etkilenenler Bitcoin SV (BSV) ve DASH oldu. Bitcoin SV %75’lik bir yükseliş gösterdi. Yaşanan son gelişmelerin ardından 357 dolara kadar yükselen kripto para %90’lık yükselmiş olsa da düzeltme gördüğü söylenebilir. Şuan da Bitcoin SV, 347 dolar seviyelerinden kendine alıcı bulmakta. DASH ise %50’nin üzerinde yükseliş yaşayan kripto paralardan biri oldu. DASH 110 dolardan el değiştiriyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.