Bitcoin ATM Sayısında Rekor Seviye!

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin ATM Sayısında Rekor Seviye!

Bitcoin 2020 yılı başından bu yana sergilediği yükselişle birlikte dikkatleri tekrar üstüne çekmeyi başardı. 

Ocak ayından bu yana istikrarlı yükselişle birlikte, Bitcoin ATM sayısında da benzer şekilde bir artış yaşanıyor. Coinatmradar’ın yayımladığı veriler doğrultusunda, Ocak ayı başından bu yana Bitcoin ATM’lerin sayısı 7.000 adete kadar yükseldi. Şubat ayı başında 6.500 adet olarak bildirilen Bitcoin ATM’lerin sayısı yaklaşık 15 gün içerisinde 500 adet arttı. Yeni kurulan ATM sayısındaki hızlı artış, kripto para sektörünün büyüme hızının ne denli hızlı olduğunun göstergesi niteliğinde.

Yayımlanan verilere göre Şubat ayı başından bu yana kurulan ATM’leri kuran üç firma başı çekiyor. Genesis Coin adlı şirket, kurduğu 146 yeni ATM ile birinci sırada yerini aldı. General Bytes 62 Bitcoin ATM ile ikinci sırada yer alırken, Coinsource yeni kurduğu 40 Bitcoin ATM ile üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca açıklanan verilere göre, Bitcoin Depot isimli şirket ise 34 Bitcoin ATM’i kapatma kararı verdi.

Açıklamaya göre Bitcoin ATM’lerinin en çok yoğunlaştığı bölge Amerika Birleşik Devletleri olarak görlüyor. Bu alanda ikinci sıra ise Avrupa bölgesi olarak gösterildi.

Bitcoin’de düzeltme başladı!

Popüler kripto para geçtiğimiz hafta yaşadığı yükselişle birlikte, 10.000 dolar bandını aşmış ve 10.500 dolar seviyesini test etmişti. Dün akşamdan itibaren başlayan düzeltme ile birlikte Bitcoin, 10.000 dolar seviyesinin altına inerek 9.750 dolardan alıcı buluyor.

Kripto para birimi uzmanlarına göre yaşanan bu düşüş çok normal bir durum olarak görülüyor. Kripto para analistlerinden Josh Rogers’a göre yaşanan uzun yükseliş rallisinden sonra bu tarz düşüşlerin yaşanması gerekiyor.

Yaşanan düzeltme sonrası Bitcoin’in nasıl bir hareket edeceği merak konusu.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.