Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’dan Kritik Bitcoin Açıklaması!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’dan Kritik Bitcoin Açıklaması!

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, katıldığı bir toplantıda gündem oluşturacak açıklamalarda bulundu. Hakan Atilla, konuşmasının bir bölümünde borsanın halka arzı durumunun yıl sonu gelmeden hazır olacağını belirtti. Konuşmasına gelecek hedeflerinden bahsederek devam eden Atilla, Mayıs ayında endeksten iki sıfır atmaya hazırlandıklarını dile getirdi. Hakan Atilla, konuşmasında lider kripto birimi Bitcoin’e de yer verdi.

BIST Genel Müdürü Hakan Atilla, Bitcoin’in borsada alım-satım işlemlerinin yakın gelecekte yapılmasının zor olduğunu ancak vadeli işlemlerde düşünebileceğini ifade etti. Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine baktığımızda, dünyadaki önemli borsaların bazılarında listelendiğini görebiliyoruz. Atilla’nın yaptığı açıklamalara göre, yakın bir zamanda Borsa İstanbul’da bu kervana dahil olabilir gibi gözüküyor.

Bitcoin’in vadeli işlemleri, dünyanın en büyük vadeli opsiyon ve işlem borsası CME’de yer aldığı gibi Nasdaq’ın da Bitcoin ürünü olarak listeleme çalışması yaptığı bilinmekte.

BTC’de vadeli işlem pazarı büyüyor!

2020’ye girdiğimizden beri Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi pazarında büyük adımlar atıldı. Bu adımlar ilerlemek adına büyük önem arz ediyordu. New York Borsası’nın merkez şirketlerinden Intercontinental Exchange’e (ICE) dahil olan Bakkt, daha CME’nin liderlik koltuğunu sallayamasa da hem nakit uzlaşılı hem de fiziki teslimatlı sözleşmeler ile değerini artırdı. Bir diğer yandan geçtiğimiz ay, CME Bitcoin vadelileri için en başarılı ikinci ay olarak tespit edildi. Ocak ayında günlük ortalama 10,800 kontrat işlemi yapıldığı açıklandı. Bu rakama baktığımızda 2019’un ortalama günlük hacminden yüzde 69 daha fazla.

Bitcoin’in 2020 yılındaki yükselişi, Mayıs ayında gerçekleşecek olan Bitcoin Halving ve küresel gelişmelerle her geçen gün Bitcoin pazardaki yerini genişletiyor. Bakalım ilerleyen günlerde ne gibi gelişmeler bizi bekliyor olacak?

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.