Bitcoin 3000 Dolar Altına Düşebilir mi?

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin 3000 Dolar Altına Düşebilir mi?

Kripto para piyasalarında balinalar aktif olarak hareketteler. 13 Mart Cuma günü sabah saatlerinde yalnızca 2 saat içerisinde 8 bin Bitcoin, bilinmeyen cüzdan adreslerinden BitMEX ve OKEx gibi kripto para borsalarına aktarıldı.

Kripto para piyasasını takip edenler gece saatlerinde Bitcoin’in 3750 dolar seviyelerine kadar düştüğünü görünce panik havasının bitmediğini gördü. Lider kripto para birimi Bitcoin, son 7 yılın en büyük günlük düşüşünü yaşadı.

Balinalar 10 yıldır ellerinde tuttukları Bitcoinleri borsalara aktardı. Bu durumun ardından Bitcoin, şok bir biçimde dump yiyerek 3800 dolar seviyelerine geriledi. Kripto para borsası BitMex, ağ yoğunluğundan dolayı durunca, fiyat bir anda 5.500 dolar seviylerine çıktı. Bu pump sayesinde Bitcoin nefes aldı. Ancak bu saatten sonra alış satış hacimlerinde düşüşler görüldü.

Bir düşüş dalgası daha gelebilir.

Twitter’da Whale Alert hesabının sabah saatlerinde attığı tweet düşüş sinyallerinin olabileceğini düşündürdü. Özel cüzdanlardan tam 3.000 Bitcoin, BitMex borsasına aktarılmış.

Balina transferlerinin üzerinden saatler geçmeden 1750 BTC daha OKEx borsasına aktarıldı. Bu durum balinaların aktif olarak hareket ettiğini gösterir nitelikte.

2.000 BTC daha OKEx borsasına transfer edildi.

Eğer bir satış dalgası daha gelirse kripto para borsaları çok sert bir şekilde düşüşün eşiğine gelebilir. Coronavirus sonrası küresel piyasalarda büyük dalgalanmalar mevcut. Bu durum kripto paraları da etkilemiş ve büyük düşüşler meydana gelmişti. İlerleyen zamanlardaki gelişmeleri takip etmek için sosyal medya kanallarımızı takip etmeyi unutmayın. Kripto para piyasaları hakkında güncel haberleri Cointral’den görebilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.