Ünlü Şarkıcının WhitePaper’ı Yayında!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Ünlü Şarkıcının WhitePaper’ı Yayında!

Ünlü Rap şarkıcısı ve girişimci Akon, geçtiğimiz yıldan beri hayalini kurduğu kripto para projesini piyasaya sürmeye çok yakın. Akon’un Akoin adındaki projesi için Senegal Devlet Başkanı bile toprak almaya adım atmıştı. Akon’un bu projeyi üretme amacı ise tamamen kripto paranın tercih edildiği bir teknoloji şehri kurmak.

Akoin’in WhitePaper’ı Yayında!

Cointelegraph’ın haberine göre, Akoin‘in piyasaya sürülme sürecinden önce whitepaper hazırlandı ve aktarıldı. “Afrika’nın gelişmekte olan ekonomilerindeki girişimciler ve dahası” için tasarlanmış olan bir kripto para birimi olma özelliğini taşıyacağı belirtiliyor. Projenin ana hedefine baktığımızda ise dünynaın en hızlı büyüyen iş gücünün potansiyelini ortaya çıkartmak olarak ifade ediliyor.

Akon açıklamasında blockchain sistemi kullanılacağını dile getirmişti. Ayrıca bu kripto para, Atomik Swap olarak bilinen fonksiyonu sağlayacağını belirtti. Bu sayede temel olarak değişik blockchain ağları arasında transfer yapılacak.

Atomik Swap ile yalnızca kripto paralar arasında değil aynı şekilde itibari paralar ve mobil telefon kredileri arasında da transferi sağlaması ile büyük özellikler sunuyor. Afrika genelinde mobil telefon kredileri ile ödeme yapmak popüler.

Akon, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda Afrika genelinde birçok para biriminin bulunduğunun ancak bu para birimleri arasında istikrarlı ve güvenilir olan bir para birimi olmadığını vurguladı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.