Justin Sun’a Kötü Haber! O Kripto Para Hard Fork’a Gidiyor!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Justin Sun’a Kötü Haber! O Kripto Para Hard Fork’a Gidiyor!

Tron Vakfı CEO’su Justin Sun geçtiğimiz günlerde Steem’i satın aldığını duyurmuştu. Sun’ın bu hamlesi her ne kadar Tron yatırımcılarını sevindirse de Steem topluluğu tarafından olumlu bir gelişme olarak karşılanmadı.

Steem topluluğu ve Justin Sun arasında, son zamanlarda birçok konuda tartışma yaşanıyordu. Steem topluluğunun en büyük endişesi ise Justin Sun’ın ağı ele geçirmeye çalışıyor olmasıydı.

Steem Topluluğu Çözüm Arıyor

Justin Sun’ın Steem ağının bir kısmını satın almasıyla beraber, bazı Steem kullanıcıları artık Steem ağını kullanmak istemediklerini bildirdiler ve yeni bir hard fork düzenleme kararı aldı.

20 Mart yani yarın gerçekleşecek olan bu hard forkun sonucunda Hive adı verilen yeni bir platform kurulacak. Steem kodlarını kullanacak olan Hive ekibi, platformun açılması ardından Steem kullanıcılarına özel bir airdrop düzenleyecekler.

Merkezi olmayan bir platform kurma gayesinde olan Hive ekibi, 30’dan fazla geliştiricinin ortak çalışmasıyla yürütülüyor. Hive ekibi, yeni kripto para birimi için Steem kodlarını kullanarak işleme başlayacak, ardından kendi geliştirmeleriyle yeni ürünler üretmeye başlayacak.

Hive ekibi yeni kuracakları kripto para birimini şu şekilde duyurdu;

Steem’in temelinde yatan düşüncenin, merkeziyetsizliğin nihai emeli hep tekil otorite figürünü ortadan kaldırıp yola bir topluluk olarak devam etmek olmuştur. Projemizin gelişim sürecini hızlandırmak için yine kendi ekosistemimizdeki yetenekli isimlere güveniyoruz. Her daim daha merkeziyetsiz olma hedefimizden hiç caymadık ve Hive’a bu yüzden ihtiyaç var.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.