Bitcoin’in Çöküşü Sonrası Bireysel Yatırımcıların Sayısı Arttı!

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin’in Çöküşü Sonrası Bireysel Yatırımcıların Sayısı Arttı!

Bitcoin geçtiğimiz haftalarda büyük bir çöküş yaşamıştı. Bitcoin, iki hafta önce 3.780 dolar seviyelerine kadar geriledi. Anlaşıldığı üzere bireysel yatırımcıların ilgisini daha çok çekmiş durumda. Japon kripto para borsası BitBank’e kayıt olan bireysel yatırımcıların sayısı, BTC’nin düşüş yaşadığı haftanın ardından yüzde 40 oranında arttı.

Bitcoin (BTC), 12 Mart 2020 tarihinde şu ana kadar 2020 yılının en düşük seviyesini görmüştü. Bitbank piyasa analistlerinden Yuya Hasegawa, BTC’nin çöküş yaşamasının ardından hem Bitcoin işlem hacminde hem de yeni hesap kayıtlarında büyük bir artış yaşandığını açıkladı.

Bitcoin’in büyük düşüş yaşadığı gün sonrasında KYC sürecini tamamlayan kullanıcı sayısı bile ortalamanın çok üzerindeydi.

Yuya Hasegawa, içinde bulundukları durumun 2018 yılının Kasım ve Aralık aylarına göre zıt bir şekilde ilerlediğini belirtti. Sonrasında, Hasegawa, ”O süreçte kripto piyasasına duyulan genel ilgi azaldı ve Bitbank’in günlük hesap kayıt sayısında büyük bir azalma görülmüştür.” diye açıkladı.

Açıklamalarını örneklerle pekiştiren Hasegawa şöyle devam etti:

Artan günlük yeni hesap kayıtlarını göz önüne aldığımız zaman, piyasada görülen mevcut iyileşmeyi bireysel yatırımcıların sağladığını söyleyebiliriz. Dahası, Forbes’in haberine göre bu olgu küresel bir oldu. San Francisco merkezli kripto borsa Kraken da 12 Mart’tan sonra artan sayıda yeni hesap kaydı aldı.

Bitcoin halving güven veriyor

BTC, iki aydan az bir sonra blok ödülünü 6,25 BTC’ye indiren bir yarılanma (Bitcoin Halving) yaşayacak. En son blok ödülü yarılanması 2016 yılında gerçekleşmişti. Hasegawa’ya göre kullanıcılar BTC’nin yükseleceğine inanıyorlar. Bu nedenden ötürü fiyat düşüş yaşadığında Bitcoin alımları arttığını belirtiyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.