Binance’den Türkiye’ye Coronavirüs Yardımı!

Burak Özcan İçerik Editörü
Binance’den Türkiye’ye Coronavirüs Yardımı!

Dünyaca ünlü kripto para borsası Binance, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını ile mücadele kapsamında maddi yardım kampanyasının duyurusunu yaptı. Binance’in yardımda bulunacağı ülkelerin listesinde Türkiye’de yer alıyor.

Binance’in yardım kolu olan Binance Charity, 25 Mart 2020 tarihinde Twitter üzerinden duyurduğu tweet ile toplam tutarı 5 milyon dolar olacak şeklinde yardım toplamak için tüm çalışmaları başlattığını açıkladı.

Binance’in yardım kampanyası ile ilgili attığı tweet’te, Covid-19 salgını kapsamında 1,4 milyon dolar bağış yaptığını belirtti ve 1 milyon dolar değerindeki ek yardım için ise takipçilerinden desteklerini esirgememelerini istedi. Binance, başlattığı #CryptoAgainstCOVID hashtag’i ile her bir retweet için 1 dolar bağış yapacağını da duyurdu.

Ülkeler arasında Türkiye’de bulunuyor.

Coronavirüs salgınının yeni çıktığı dönemlerde Çin’e kampanya düzenleyen Binance, Cointelegraph’ın yaptığı haberde de belirtildiği gibi 1,4 milyon dolarlık tıbbi ekipman desteği yapmıştı.

Geçtiğimiz hafta itibariyle girişimin yardımları şu şekilde sıralanıyor;

366.000 çift eldiven,

56.800 maske,

9 sterilizatör,

5.280 şişe el dezenfektanı,

20.000 test kiti,

7.850 koruyucu elbise,

20.000 çift gözlük,

388 oksijen konsantratörü,

1.000 antiseptik

ve kabaca beş ton dezenfektan yardımında bulunuldu.

Yeni açıklanan yardım kampanyasında dünyanın çeşitli bölgelerine yardımda bulunacağını açıklayan Binance; Almanya, Güney Kore, İtalya, İspanya, İran, ABD, Birleşik Krallık ve Türkiye’nin de bulunduğu ülkelere tıbbi ekipman ve malzeme desteğinde bulunacağını açıkladı.

Binance Charity, bütün işlemlerin şeffaf olarak gerçekleşeceğinin altını çizdi. Binance CEO’su Changpeng Zhao ise şu ifadeleri kullandı:

Kripto topluluğu büyüyen bir güç ve bunu hayırseverlik ile daha da güçlendirme fırsatımız var. Corona virüs salgınına karşı birleşerek toplumu bu girişime katılmaya davet ediyoruz. Birlikte çok daha etkili olabiliriz.

Binance CEO’su CZ, daha önceden de Türkiye hakkında düşüncelerini açıklamış ve Türkiye’nin önemli bir kripto para pazarı haline gelebileceğini dile getirmişti. Ayrıca TL desteğini Binance’a getirdiklerini açıklayan CZ, Türkiye’nin kripto alanında en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduğunu belirtmişti.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.