Blockchain Tabanlı Oyun 450 Bin Dolarlık Satış Yaptı!

Burak Özcan İçerik Editörü
Blockchain Tabanlı Oyun 450 Bin Dolarlık Satış Yaptı!

Ethereum tabanlı geliştirilmiş mobil oyun The Sandbox, 1 Nisan tarihinde düzenlediği üçüncü sanal arazi satışında 3.400 ETH değerinde (450.000 dolardan fazla) işlem yapıldığını duyurdu.

31 Mart’ta gerçekleştirilen ön satış miktarına göre 12.384 adet LAND yalnızca beş saat içinde satıldı. Bu sayı, oyun içerisindeki toplam 166 bin kadar bölgenin yaklaşık yüzde 10’una eşit. Bir çoğu 30 dakikadan az bir sürede satış haline geldi.

The Sandbox (TSB), 40 milyondan çok indirme sayısına sahip bir oyun. Bu sayı ile en sevilen blockchain oyunlarından biri haline gelmeyi başardı. Oyunun ilk ön satışı, 2019 yılının sonlarında gerçekleşmiş ve dört saat içerisinde 3 binden fazla LAND satışı gerçekleşmişti. 16 Şubat tarihli ikinci satışta ise 6.200’den fazla bölge satın alınmıştı. Bir sonraki LAND satışı 2020 yılı içerisinde duyurulacak.

Pandemi nedeniyle blockchain oyunları tavan yaptı iddiası

Oyun içerisindeki LAND’lerin oyuncu kitlesi tarafından yoğun bir talep artışının sebebinin, insanların coronavirüs önlemleri çerçevesinde alınan karantina kararlarından dolayı evden dışarı çıkmaması gösteriliyor. The Sandbox Gaming Co Founder’ı Sebastien Borget şu sözlerle durumu özetledi:

Bu korkunç salgın sürecinde, insanların ortak ifadede bulunmak ve bazı değerleri paylaşmak için dijital alanları kullanma ihtiyacı duyduklarını görüyoruz.

Önümüzdeki günlerde blockchain tabanlı oyunlara rağbet daha da artabilir. Dünya çapında yaşanan virüs salgınının etkileri insanları evlerinde zaman geçirmelik aktiviteler yapmaya teşvik ettikçe oyun oynayanların sayısı da bu paralellikte artış gösterdi. Blockchain teknolojisi ve kripto paraların gündemini yakından takip etmek istiyorsanız sosyal medya kanallarımızı takip edebilir veya web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Evden kredi kartı ile Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini satın almak için Cointral Online linkine tıklayabilir ve güvenli bir şekilde kripto para satın alabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.