Binance Kurucusu CZ Hakkında 5 Şaşırtıcı Gerçek

Burak Özcan İçerik Editörü
Binance Kurucusu CZ Hakkında 5 Şaşırtıcı Gerçek

Changpeng Zhao, veya kendisinin ve çevresinin söylediği takma adıyla CZ, kısaca özetlersek dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su dememiz yeterlidir. CZ’nin Binance düşüncesi sadece aylar içinde dünyanın en büyük kripto ticaret platformu olmayı başardı. Sizlere bu yazımızda CZ hakkında şaşırtıcı bilgileri derledik. Keyifli okumalar.

CZ 6 Ay İçerisinde Şöhret Oldu

Binance 2017 yılının temmuz ayının başında kuruldu. 6 aydan daha az bir zamanda ise dünyanın en büyük kripto borsası olmayı başardı. BNB Coin (Binance Coin) ismindeki ICO’su piyasaya 11 cent dolaylarında giriş yapmıştı başlamıştı. Günümüzde yani 30 Eylül 2019 tarihinde ise 15 dolar değerinde.

Binance Öncesi

2005 yılında Changpeng Zhao, Fusion Systems’ın temelini attığı Şangay’da bulunmaktaydı. Kripto para sektörüne ise 2013 yılında blockchain.info ile resmen başlamış oldu. 2014 yılında Şangay’daki apartmanını 1 milyon dolara satarak bu parayı Bitcoin için harcadı.

Binance Hoodieleri ve Siyah’ı Çok Seviyor

CZ hakkında bilmediklerinizden biri de Binance’ın hoodieleri ve siyah rengini çok sevdiğidir. Ev veya bir arabaya sahip olmasa bile sürekli Binance’ın ürettiği tişörtleri giymekten kendini alıkoyamıyor.

Reklam Stratejileri ve Lambo Çekilişi

İlgi çekici reklam stratejileri ve pazarlama taktiklerini seven CZ, Binance için farklı promosyonlar oluşturdu. Bunlardan biri de Lamborghini çekilişi olduğunu söylemezsek olmaz. CZ’nin bu reklam stratejisi her ne kadar arabalarla ilgisi pek olmasa da son derece dikkatleri üzerine çekti.

CZ ve McDonald’s Geçmişi

Changpeng Zhao’nun kısa bir biyografisine değinecek olursak CZ, Çin’in bir sahil kasabası olan Jiangsu’da dünyaya geldi. Doğumunun ardından ailesi Kanada’ya taşındı. Gençlik dönemlerinde çalışarak ailesine maddi açıdan destekte bulunma arzusu içerisindeydi. 80’li yıllarda McDonald’s’a çalışmak için başvurarak ailesine yardımcı oldu.

Tüm bu zor zamanların ardından CZ, McGill Üniversitesinde Bilgisayar Bilimi üzerine eğitim gördü. Bu eğitimlerle birlikte borsa ve ticaret konularında ilgisi açığa çıktı.

Bitcoin Nasıl Alınır

Cointral ile Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Tether, Dash, BNB Coin, Cardano ve 1200’den fazla dijital parayı online.cointral.com adresinden hızlı ve güvenli bir şekilde kredi kartınızla alabilirsiniz. Fiziksel olarak satın alma talebiniz var ise, Cointral şubemizden nakit olarak uzman personelimizin yardımı ile kripto para alım-satımı yapabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.