Borsalardan BTC Çekimine Devam Ediliyor

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Borsalardan BTC Çekimine Devam Ediliyor

Son zamanlarda, yatırımcıların Bitcoin borsalarından BTC’lerini çekmeye başladığını sürekli duyar olduk. Kripto para analiz şirketlerinden biri olan Blokno’nun kıdemli elemanlarından biri olan Liesl Eichhols, bu olağanüstü kaçış hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Eichhols’un, Bitcoin özelinde yaptığı açıklamaya göre, piyasa sağlığı ve yatırımcıların genel beklentisi iyi durumda gözüküyor. Çok yüksek boyutlara ulaşmasa da, piyasaya iyimserlik hakim durumda.

Daha önce yaptığımız haberlerde de bildirdiğimiz üzere, Bitcoin yatırımcıları, 12 Mart’ta yaşanan büyük çöküşün ardından “Kara Perşembe”, varlıklarını kripto para borsalarından çekmeye başladılar. Çöküşten itibaren başlayan yoğun çekim talepleri rekor sayıya ulaşmış durumda. Borsa cüzdanlarında bulunan BTC sayısı hiç olmadığı kadar düşüş yaşadı.

 Glassnode uzmanlarına göre;

“Yatırımcılar, varlıklarını nakde çevirmek yerine, BTC’lerini koruyup, resme daha uzun süreli bakmak istiyor.” denildi. Bu eğilimin yaşanan blok ödülü yarılanması ile alakalı olduğunu düşünen uzmanlar, yatırımcıların, belirsizlik döneminin bitmesini beklediğini düşünüyorlar. Benzer bir durum Ethereum’da da yaşanıyor. Glassnode verilerine göre, Ethereum cüzdanlarından da hemen hemen aynı oranda para çekilmiş durumda. Rapora göre ise 0,1 BTC’den fazla Bitcoin hesaplarında ise 12 Mart tarihinden bu yana artış yaşanıyor.

Glassnode, son olarak ise, borsalarda bu durumun başlamasının, saldırı olaylarının da peşi sıra gelmesiyle beraber, yatırımcıların kripto para borsalarına olan güvensizliğinden de kaynaklanıyor olabileceğinin altını çizdi.

Geçtiğimiz Şubat ayı sonunda rekor seviyesi olan 2.65 milyon BTC büyüklüğe sahip olan borsalar, 21 Mayıs tarihi itibari ile 2.43 milyon BTC’ye kadar düşmüş durumda.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.