Libra’nın Yeni Cüzdanı Novi Oldu

Burak Özcan İçerik Editörü
Libra’nın Yeni Cüzdanı Novi Oldu

Facebook, geçtiğimiz günlerde uzun bir süredir üzerinde çalıştığı kripto para birimi Libra ile alakalı olan yeni bir gelişmeyi duyurdu. Şirket, yaptığı duyuru ile Libra için yeni bir cüzdan oluşturulduğunu ve bu cüzdanın adının ” Novi ” olduğunu açıklandı.

Facebook, uzun süreden beri kripto paralara ilgisi olan bir şirket. 2019 yılında büyük beklentilerle oluşturulma aşamasına başlanan Libra, ortakların projeden ayrılması ve hükümetlerin bu konudaki olumsuz bakış açısından dolayı sekteye uğramıştı. Ancak Libra süreci hala devam ediyor. Bu sürecin devam ettiğini Libra için yeni hazırlanan Novi adlı cüzdandan anlıyoruz.

Olayı biraz irdelemek gerekirse geçtiğimiz dönemlerde Libra için zaten bir cüzdan oluşturulmuş ve ” Calibra ” ismindeki cüzdan Facebook tarafından açıklanmıştı. Sürecin kusursuz bir şekilde yürümesini isteyen Facebook, Calibra adında bir yan kuruluş dahi kurmuştu. Ancak Facebook’un yeni açıkladığı Novi gelişmesinden sonra Calibra’nın sona erdiğini söyleyebiliriz.

Logodaki Libra detayı dikkat çekti

Facebook’un açıklamalarında Novi’nin logosu da bizlere gösterilmişti. Logoyu yakından incelediğimizde Libra simgesinin Novi’nin içine işlendiğini açık bir şekilde görebiliyoruz. Facebook, Novi ile birlikte daha kapsamlı bir çalışma sürecine girmiş olabilir. Konu ile ilgili çok fazla detay açıklanmaması bu iddiaları yanıtsız bıraktı.

Kripto para sektörüne damga vurma hedefi

Facebook, ilk zamanlarda kripto para sektörüne Libra’nın geliştirilme planı ile dahil olmak istiyordu. Ancak zaman geçtikçe şirket kripto para sektöründe daha ileriye gidilebileceğini öngördü ve kapsam bakımından daha geniş bir kripto para olma hedefini belirledi. Facebook’un kripto para birimi, Dolar’ın yanı sıra Euro ve Sterlin’le de satın alınması için girişimlerde bulunması bu duruma en büyük örneklerden biri oldu.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.