Türkiye’de Bitcoin’e İlgi Gösteren Şehirlerde Şaşırtıcı Sonuçlar Göze Çarpıyor

Cointral Marketing Manager
Türkiye’de Bitcoin’e İlgi Gösteren Şehirlerde Şaşırtıcı Sonuçlar Göze Çarpıyor

Bitcoin istatistiklerine baktığımızda şaşırtıcı sonuçlar görüyoruz. Google Trends’in son 12 aylık verilerine göre, Türkiye’de Bitcoin’e ilgi gösteren vatandaşların İstanbul, Ankara ve İzmir illerinin aksine genellikle Güneydoğu illerinden olduğu görülüyor.

Son 12 ayın istatistiklerini incelediğimizde Türkiye’de Bitcoin’e en fazla ilginin Siirt şehrinden olduğu ortaya çıkıyor. Google Trends’in “ilgi alanı” bölümünde Bitcoin’i en çok aratan ilk üç şehir Siirt, Bingöl ve Batman olarak sıralandı. Listeye göre İstanbul 10.sırada yer alırken, İzmir 22.ci, Ankara ise 27’nci sırada yer aldı.

Güneydoğu Anadolu’da Bitcoin’e ilgi büyük

Google Trends’in açıkladığı verilere göre 12 aylık süre zarfı içerisinde Türkiye’de Bitcoin aramasının popüler olduğu ilin Siirt olduğu görülüyor.

Değer hesaplamasının 0 ile 100 arasında yapıldığı sıralamada 100 ile en üst sırada bulunan Siirt, bütün aramalarda oransal biçimde en çok popülerliğe sahip oldu.

Bu hesaplamaya göre Bingöl 89 puanla ikinci sırada yer alırken, Batman 85 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Dördüncü ve beşinci sırada bulunan Diyarbakır 77, Kars ise 73 puanla sıralamalarda ilk 5’e girmeyi başardı. Türkiye’nin üç büyük şehri İstanbul, Ankara ve İzmir ise bu sıralamada gerilerde kaldı. 57 puanla 10. sırada yer alan İstanbul’u, 49 puanlı İzmir 22. sıradan takip etmekte. Türkiye’nin başkenti Ankara ise 47 puanla 27. sırada yer aldı.

Bu sıralama hakkında açıklamalarda bulunan Google, ” şehre ait sayının yüksek olması, bütün sorgularda daha yüksek oran anlamına gelir ” ifadesinde bulundu. Google’ın altını çizerek belirttiği durum ise bu sayının ” daha yüksek mutlak sorgu sayısı anlamına gelmediği ” yönünde.

“Sorguların %80’inin ‘muzlar’ ile ilgili olduğu küçük bir ülke, sorguların sadece %40’ının ‘muzlar’ ile ilgili olduğu büyük bir ülkeden yaklaşık iki kat fazla puan alır” açıklaması ile bu durumun nasıl olduğu hakkında bilgi veriliyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.