Bitcoin Alım Satım İşlemlerinde Kullanıcılar En Çok Hangi Saatlerde İşlem Yapıyor?

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Alım Satım İşlemlerinde Kullanıcılar En Çok Hangi Saatlerde İşlem Yapıyor?

Her gün binlerce insan Bitcoin alım satım işlemi yapıyor. Alım satım alışkanlıklarına bakıldığında belli başlı saatlerde çok daha fazla işlem yapılıyor. Bitcoin (BTC) 2020 yılının yarısında volatil bir görüntü çizdi. Bu yüksek volatiliteye coronavirus pandemisinin etkisi de oldukça büyük.

Açıklanan verilere göre BTC işlemlerinde kullanıcıların hangi saatleri kullandığı belli oldu. Lider kripto para birimi Bitcoin’in, volatilite zamanındaki hareketlerine göre en çok işlem yapılan zaman aralığının New York borsasındaki ticaretin aktif olarak yapıldığı anlar olduğu belirtildi.

ABD piyasalarının açılması ile birlikte BTC fiyatında değişiklikler gözlemleniyor.

ABD borsaları etki olarak Asya borsalarının önünde

Kıyaslamaya tabii tutulduğunda Londra ve Asya borsalarının açılması ile Bitcoin volatilitesi arasındaki fark ABD Borsaları ile Bitcoin arasındaki farkın çok gerisinde kalıyor. Kripto para dünyasındaki önemli yatırımcılarından Hsaka, ABD borsalarındaki işlem büyüklüğüne dikkat çekti; “Asya ve Avrupa saatlerinde BTC dolar ticaretini durdurabilir miyiz?

Analiz firmalarından Skew’in açıkladığı verilere bakıldığında bu ABD borsalarının etkisini doğrulamakta. Bitcoin alım satım işlemleri bakımından günün en yoğun zamanının TSİ 19:00 olduğu belirtiliyor.

Yoğunluğa hafta içi ve hafta sonu olarak bakıldığında ise hafta sonunda piyasalar, hafta içindeki yoğunluğa göre daha azalan bir grafik çizdiği görülüyor.

Örnek verecek olursak, geride bıraktığımız ayda bir kripto para borsasında TSİ ile 18 ve 19 saatleri arasında ortalama olarak 6,5 milyon dolar işlem hacmi görüldü. İşlemin en az olduğu saat aralığı ise TSİ 12:00 olarak açıklandı. Bu saat aralığında ise 2 milyon dolarlık bir işlem yapıldığı belirtildi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.