Fed Kararı Bitcoin’i Olumlu Yönde Etkileyebilir mi?

Burak Özcan İçerik Editörü
Fed Kararı Bitcoin’i Olumlu Yönde Etkileyebilir mi?

Bitcoin‘in neredeyse 1 yıldır ilk defa 11.000$ seviyesine çıkmasının ardından birçok kişi Bitcoin’in akıbetini sorguluyor. Boğa koşusu olarak adlandıran bu yükselişin devamı ne olacak hep beraber ilerleyen günlerde göreceğiz. FED kararının bu konuda etkili olacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece Bitcoin 11.500 dolar seviyelerini yoklamaya çok yaklaştı. Ancak bir geri çekilme yaşayarak direnç seviyesi olan 10.000 dolar seviyelerine geri döndü. Bazı analistlere göre bu geri çekilmenin sebebi ABD Merkez Bankası FED’in yarın açıklayacağı destek paketi kararı olabilir.

FED’in politikalarla ilgili konuştuğu toplantılarında son dönemin en önemli konusu pek tabii ki Covid-19. Gelecek aylarda pandemi tehdidinin ne denli şiddette olacağı görüşülecek. Uzman kesimler tarafından Bitcoin’in bu görüşme sonrası yolunu çizeceği düşünülüyor.

Birçok kesim tarafından Bitcoin’de yaşanan yükseliş ivmesi, doların zayıflaması ile gerçekleşmekte. ABD dolar endeksine baktığımızda, FED’in yarın düzenleyeceği toplantı öncesi yüzde 0,2 oranında yükselse de yılın en düşük seviyelerine yakın bölümlerde işlem gördüğünü hatırlatmakta fayda var.

Altın ve Bitcoin kazançlı çıktı

Altın ve Bitcoin bu durumdan en kazançlı çıkan ikili oldu. Ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, gram altın 432 TL seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin ise 11.000$ seviyesine yükselerek Altın ile aynı doğrultuda yol aldı.

“Sonbahar bekleniyor”

New York’ta Wrightson ICAP baş ekonomisti Lou Crandall, FED’in faiz oranında bir değişikliğe gitmeyeceğini düşünüyor. Merkez bankasının pandemi ile ilgili çalışmalarına son gaz devam ettiğini belirten Crandall, sözlerine ekledi:

Sonbaharda FED’in çalışmasını tamamladıktan sonra para basma politikasına devam edebileceği yönündeki eğilimini de gözardı etmeyeceğiz.

Altın Bitcoin’i etkiliyor mu?

Pictet Varlık Yönetimi’nin ekonomistlerinden Thomas Costerg, altın gibi varlıklara talebin artacağını belirtirken bu durumun Bitcoin için bir büyüme olarak dönüşebileceğinin de altını çizdi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.