Bitcoin Satın Almak İçin En Uygun Gün Pazar Günü!

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Satın Almak İçin En Uygun Gün Pazar Günü!

Kullanıcılar Bitcoin almak için en uygun saatleri ve en iyi günü merak ederken veri bilimi bu probleme çözüm getirdi.

Bitcoin almak için en uygun zaman hangisi temalı bir araştırma yapan dijital varlık yöneticisi Charles Edwards, hafta boyunca en iyi zamanın Pazar akşamı olduğunu iddia etti.

Pazar akşamı Bitcoin (BTC) fiyatında gerçekleşen düşüşlerin zaman geçtikçe daha da belirginleştiğini gösteren tabloyu Twitter hesabında paylaşan Edwards, Pazar gününün en uygun gün olduğunu belirten tabloyu takipçileriyle paylaştı.

Charles Edwards’ın paylaştığı tabloda, yıllar içerisinde BTC kazançlarındaki düşüş günlük olarak ele alınıyor. Pazar gününün ise altı ay içerisinde iyiden iyiye dikkat çekici bir hal aldığı görülüyor. Pazar gecesi, Bitcoin alımı yapmak isteyenler için ideal bir zaman aralığı olabilir.

Bitcoin satın almak için neden en uygun gün Pazar?

Cointelegraph’ın yazarlarından Joseph Young, pazar akşamı Bitcoin fiyatında gerçekleşen hareketleri iki unsura bağlıyor. İlk unsur, Bitcoin işlem hacminde hafta sonları düşüş eğilimi görülüyor. Bu durum ile birlikte fiyatlarda daha kırılgan ve sert hareketler yaşanıyor.

Bir diğer unsur ise geleneksel piyasaların hafta sonları kapalı olmasından dolayı fiyat düşüşleri gerçekleşmekte. Bu bilgiye göre hafta sonları piyasada aktif olarak alım satım yapan kişilerin azalışı, fiyatlardaki hareketlerin daha büyük aralıklarla olmasına sebep oluyor.

BTC’deki alım-satım işlemlerinin hafta sonları azalması anlık çıkışları meydana getirebiliyor. Örnek verecek olursak geçtiğimiz hafta (2 Ağustos Pazar) Bitcoin fiyatı yüzde 6 oranında düşüş yaşadı. Bu düşüşü değerlendirmek isteyenler sayesinde işlem hacmi yükselişe geçti.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.