ABD’de TÜFE Beklentinin Üzerinde Bir Artış Gösterdi.

Cointral Marketing Manager
ABD’de TÜFE Beklentinin Üzerinde Bir Artış Gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Temmuz ayında beklentinin üzerinde bir artış yaşadı ve aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken yıllık yüzde 1 artış gösterdi.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Amerikan vatandaşlarının yaşam maliyeti, temmuz ayında Haziran’a göre yüzde 0,6 yükseliş kaydetti. Mart, Nisan ve Mayıs aylarındaki düşüş yaşanırken, Haziran ayında artışa geçen veriler Temmuz ayında 0,3’lük bir piyasa beklentisi içerisindeydi.

ABD’deki tüketici fiyatları, Temmuz ayında geçtiğimiz yılın Temmuz ayına göre yüzde 1 artış gösterdi. Piyasadaki beklentilerin üzerinde olan yıllık enflasyon, Temmuz ayında yüzde 0,8 artış göstereceği bekleniyordu.

ABD’de beklenenin üzerinde gerçekleşen bu veriler Dolar ve diğer varlıklarda nasıl bir etki gösterecek hep birlikte göreceğiz.

Ağustos ayının başında rekor yükselişler yaşayan altın ve Bitcoin‘de düşüşler meydana geldi. Bu karar kripto para birimlerini nasıl etkileyecek? Daha fazla bilgi ve güncel haberler için haberler sayfamıza göz atabilirsiniz.

CUMA GÜNÜ BİR MÜJDE VERECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile birlikte ekonomi Cuma gününe odaklandı: “Yarın malum Perşembe. Ardından Cuma. İnşallah Cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Şu anda bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz.
Cuma günü inşallah bu müjdeyi milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum.

Sosyal medyadaki iddialara göre büyük müjdenin, Petrol veya Doğal gaz olduğu düşünülüyor. Bu gelişmelerle birlikte enerji hisseleri yükseliş gösterdi.

TCMB Swap Hamlesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli swap faizini yüzde 8.25’ten yüzde 9.75’e yükseltti.

Swap faizi, öncesinde yüzde 8.25 ile politika faizine endeksliydi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.