Ripple’dan Büyük İddia: “Kripto Para Dünyasının Amazon’u Olacağız!”

Burak Özcan İçerik Editörü
Ripple’dan Büyük İddia: “Kripto Para Dünyasının Amazon’u Olacağız!”

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, kripto para sektörünün Amazon’u olacaklarını belirtti. Buna göre Ripple kabuk değiştirecek gibi gözüküyor. Kullanım şekli, sınır ötesi ödemeleri ve birçok özelliği haricinde yeni çözümler sunmayı hedefliyor. Ripple, geride bıraktığımız beş yılda Brad Garlinghouse önderliğinde şirket olarak yalnızca sınır ötesi ödemelere bağlı kalmıştı.

Finans kuruluşlarına sağladığı çözümlerle büyük başarılara imza atan Ripple, asıl değerli olduğu bölümün kripto para birimi XRP ve blok zinciri ağında olduğuna kanaat getirdi.

Ripple, genel olarak bankalarla çalışarak, blockchain ve kripto para girişimlerine destek verse de, stratejisinde değişikliğe gidecek.

Financial Times’ın duyurduğu habere baktığımızda, Ripple’ın geliştirici ekibinin tepesinde bulunan Ethan Bear, Ripple ağında yeni uygulamaların oluşturulmasını teşvik etme çalışmalarını yapacaklarını söylediğini görüyoruz.

Garlinghouse, Ripple’ı kripto para dünyasının Amazon’u yapmak istediklerini söyledi:

Amazon bir kitapçı olarak başladı ve sadece kitap satıyordu. Biz de ödemelerle başladık. Bundan iki yıl sonra Ripple’ın, Amazon’un yelpazesini genişletmesi gibi ödeme çözümleri sunmaya başladığını göreceksiniz.

Şirket ayrıca, Ripple ağında yeni kullanım durumları hakkında araştırma yapan blockchain tabanlı uygulamalar oluşturulmasına destek vereceğini de açıkladı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.