Ethereum İşlem Ücretleri Rekor Seviyeye Ulaştı

Burak Özcan İçerik Editörü
Ethereum İşlem Ücretleri Rekor Seviyeye Ulaştı

Ethereum ağındaki işlem ücretlerinde yeniden rekor seviyeler görüldü. Blockchair’in açıkladığı verilere göre, Ethereum kullanıcılarının ödediği ortalama işlem ücreti 7,50 doların üzerine çıktı.

Ethereum kurucu ortağı olan Vitalik Buterin, kripto para ücret sistemi için değişikliğe gidilmesinin gerekli olduğunu dile getirdi. Yüksek işlem ücretlerinin ağa olan güveni zedeleyebileğinin altını çizdi.

2018 yılının Ağustos ayında 5.5$ olan işlem ücretleri 2020 yılı ile birlikte tavan seviyelere ulaştı.

Vitalik Buterin’e göre, madencilerin geçmişe göre işlem ücretlerine daha da güdümlü olmasının, madencilik için tasarlanmış uygulamaların yapısını bozabilir. Bu durumla birlikte işlemler aksaklığa uğrayabilir.

EIP-1559 Önerisi

Vitalik Buterin, bu durumun çözümü için EIP-1559’u öneriyor. Bu öneri ile birlikte, madencilerin ana gelir kaynağı olarak işlem ücretlerini görünmez kılınması sağlanacak. Araştırmacı olan Max Bronstein, yüksek ücretlerin Ethereum ağındaki stablecoin ilgisinin artışından dolayı olduğunu açıkladı.

Ethereum ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız haberler sayfamızı ziyaret edebilir veya sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Ethereum 2.0 ile ilgili haberimiz için ” Ethereum 2.0 Nedir? Ne Zaman Çıkacak ” adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.