Aave (Lend Coin) Nedir? Nasıl Alınır?

Burak Özcan İçerik Editörü
Aave (Lend Coin) Nedir? Nasıl Alınır?

Son zamanlarda yükseliş gösteren Lend nedir? Aave nedir? gibi sorular hakkında bu yazımızda sizlere bilgiler vereceğiz. Aave (LEND), Ethereum Blockchain’inde çalışmakta olan bir coin ve platformdur. ” Para piyasalarının oluşturulmasını sağlayan açık kaynaklı bir protokol ” olarak tanımlanan Aave’de kullanıcılar, borçlanma varlıkları ve mevduatlarından faiz kazanabilmekte.

Aave Nedir?

Protokol olarak Aave isminin seçilmesinin nedeni merkeziyetsiz finansman amacı için şeffaf ve objektif bir altyapı oluşturma çabasından geliyor. 2020 yılı ile birlikte kullanıcılarına merhaba diyen Aave Coin, 28 Şubat tarihinde cüzdan entegrasyonlarını Trust Wallet ve My Ether Wallet ile gerçekleştirdi.

Aave’in faizli tokenları Aave protokolünde birikiyor ve varlığın değerine 1:1 oranında sabitleniyor. Dayanak varlık borçlu kullanıcılara ödünç olarak verilirken, AToken’lar direkt olarak cüzdanlara anlık olarak faiz gönderiyor.

LEND Coin Nedir?

Aave nedir sorusunun cevabını verdiğimize göre LEND’in ne olduğuna geçebiliriz. Aave protokolünün yönetimi için LEND coinleri kullanılmakta. Kullanıcılar LEND sayesinde, teklif verebilme, oylama, karar verme ve protokol hakkında görüşlerini belirtme gibi özelliklere sahip oluyor.

Bir diğer yandan kullanıcılar tarafından ETHLend olarak bilinen LEND coin, 2020’nin Ocak ayında Aave’in yerel tokeni olarak işlem görmeye başladı. İsim olarak aynı olsa da LEND’in yeni sürümü önceki halinden oldukça farklı. LEND, ERC-20 standardına göre tasarlanmıştır.

Aave (LEND) CoinMarketCap verilerine göre 24. sırada yer alıyor.

LEND Coin Grafik

Aave (LEND Coin) grafiğini Cointral’den görüntüleyebilirsiniz. ” Aave (LEND) Grafik

CoinMarketCap’e göre $916.487.504 değerinde olan Aave’in toplam arz sayısı 1.299.999.942 LEND’dir. Tüm zamanların en yüksek seviyesine 25 Ağustos 2020 tarihinde çıkan LEND, 0,78219 ABD doları ile rekor kırmıştır.

Aave Coin Satın Al

Aave Coin satın almak için öncelikle Cointral’e üye olmalısınız. Cointral’e kolayca üye olarak LEND satın alabilirsiniz. Kredi kartı ile kripto para alarak satın aldığınız kripto paralarla LEND sahibi olabilirsiniz.

Cointral ile alım-satım işlemlerinin haricinde Hızlı Takas, Şube, OTC, P2P ve kripto paralarla yapabileceğiniz birçok şeyi yapabilirsiniz.

Hemen LEND Satın almak için tıkla

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.