Dogecoin Nedir? Dogecoin Nasıl Alınır?

Burak Özcan İçerik Editörü
Dogecoin Nedir? Dogecoin Nasıl Alınır?

Dogecoin, ortaya çıkış şekli gereğiyle kripto para dünyasında mizahi bir coin olarak bilinmektedir. Bir internet sitesinde mizah amaçlı üretilen ve kripto para giriş yapan Dogecoin, kısa bir süre zarfı içerisinde sektörde en fazla işlem ve talep edilen kripto paralardan biri haline gelmiştir. DOGE aracılığıyla kripto para dünyasına uzak insanlar Bitcoin ve Altcoin’lere yoğun bir ilgi göstermeye başlamıştır. Bu yazımızda sizlere Dogecoin hakkında bilgiler aktaracağız. Keyifli okumalar.

“Doge” Nereden Gelmektedir?

İngilizce’de köpek anlamına gelen ‘’Dog’’ sözcüğünün, espri mahiyetinde yanlış kullanımı sonucunda ortaya çıktığı bilinmektedir. İnternet’te bu konuyu tartışan kullanıcıların iddialarına göre ise 2005 senesinde yapılan ve ‘’Homestar Runner’’ adı ile bilinen kukla gösterisinin bir bölümünde söylenmiştir.

Dogecoin Nasıl Ortaya Çıktı?

Kripto paralardan Litecoin’e benzerliği ile bilinen Dogecoin, Doge sohbetlerinde adı geçen “Shiba Inu” cinsi köpeğe logosunda yer vermiştir. Dogecoin’i dizayn eden Billy Markus, Doge sohbetlerinde bu projesini yayarak, kişilerin kripto paralara ilgi duymasını hedeflemiştir. Bu hedefinin çok üstüne çıkan DOGE kripto para sektöründe bir zamanlar ilk 20 arasında kendine yer bulmuştur.

Dogecoin Kaç TL?

Dogecoin anlık fiyat grafiğine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Dogecoin Fiyat

Dogecoin Nasıl Alınır?

Dogecoin Nasıl Alınır sorusuna en iyi cevap Cointral olacaktır. Cointral.com’a üye olarak düşük komisyon oranları ile kolaylıkla DOGE satın alabilirsiniz. Cointral şubelerini ziyaret ederek de Dogecoin satın alabilirsiniz.

Hemen üye ol! Dogecoin Satın Al!

DOGE ve Üretim Limiti

Dogecoin’in blok zamanları 1 dakika olarak tasarlanmıştır. Dogecoin’in en cezbedici yanlarından birisi de üretiminin limitsiz olmasıdır. Sektöre girdiğinden itibaren DOGE, madenciliğe büyük bir önem vermektedir. Günümüzde Bitcoin madenciliği yapmanız için çok büyük maliyetleri gözden çıkarmanız gerekmektedir. Bunların yanısıra zamanda büyük bir etkendir. Ancak DOGE ile işyerinizde ve evinizde normal cihazlarla yapacağınız mining işlemi ile yüzlerce hatta binlerce doge çıkartabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.