Kripto Para Dünyasının 5 Ünlü İsmi

Burak Özcan İçerik Editörü
Kripto Para Dünyasının 5 Ünlü İsmi

Dijital dünyanın dijital parasının ikon isimlerinin çoğunluğu sosyal medyada etkin bir şekilde rol alıyor.Yatırımcılara büyük avantaj sağlayan bu durum sektörde ne olup ne bittiğini anlamalarına kolaylık sağlıyor. Sosyal medyadaki kripto zenginlerinin paylaştıklarıyla piyasaya yön vermekte. Ancak Kripto para piyasasındaki belli başlı ikonlaşmış isimler sosyal medyada büyük bir takipçi kitlesini ardında bulunduruyor. Sizlere bu listemizde sosyal medya üzerinden kripto para dünyasına yön veren 5 ünlü kripto zenginini listeleyeceğiz. Blog sayfamızda yer alan “Popüler bitcoin zenginleri” yazımızı da okuyarak daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.Keyifli okumalar.

1.Justin Sun

Listenin ilk sırasında WebCelebs’in yaptığı sıralama baz alınarak Tron’un kurucusu Justin Sun bulunuyor. Sun, günümüzde kripto para dünyasının en ünlü ismi olarak lanse ediliyor. 

Büyük sosyal medya mecrası Twitter’da 1.92Mn takipçisi bulunan Justin Sun Twitter’ı son derece aktif kullanan kripto zenginlerinden. Bu durum kripto para piyasasını büyük ölçüde etkilemekte.

2.John McAfee 

Ünlü antivirüs yazılımı olan McAfee’nin kurucusu olan John McAfee günümüzde teknoloji alanındaki önemli kişilerden biri olmuş durumda. Geçtiğimiz yıllarda ABD’yi belli başlı nedenlerden ötürü terk eden McAfee sürekli olarak Dünya’nın farklı bölgelerini dolaşır durumda, bir nevi göçebe yaşam tarzını benimsiyor. McAfee 1.06 Mn takipçi ile kripto para piyasasını yakından takip eden zenginlerden.

3.Vitalik Buterin 

Listeminiz üçüncü sırasında olan kişi ise Ethereum’un kurucusu olan Vitalik Buterin’dir. Listede görmemizin pek şaşırtıcı olmamasının sebebi kripto paraların “Petrol” olarak bilinen Ethereum’u kurucusu olmasıdır.

Buterin’in Twitter’da 879 bin’lik bir takipçi kitlesi mevcut ve sosyal medya üzerinden hem Ethereum ile alakalı güncellemeleri paylaşıyor hem de kripto para dünyasından haberler paylaşarak piyasaya büyük bir yön veriyor.

4.Charlie Lee 

Listemizin dördüncü sırasında Litecoin’in kurucusu Charlie Lee bulunuyor. Aynı zamanda şirketin genel müdürlüğünü de üstlenen Lee, Sosyal medya’yı aktif kullanan kripto devlerinden biri. 835 bin takipçisi ile sektöre yön verenlerden biri olan Lee, 2017 yılının Aralık ayında elinde bulunan bütün LTC’leri sattığından dolayı büyük tepki toplamıştı.

5.Roger Ver 

Listemizin son sırasında ise kripto para dünyasının büyük girişimcilerinden biri olan Roger Ver yer alıyor. Bitcoin.com, Blockchain.com,, BitPay, Kraken gibi birçok yatırımı bulunan Ver, bunların yanı sıra BCH yani Bitcoin Cash’e büyük katkıda bulunmuştur. Ver’in Twitter’da 591 bin takipçisi bulunuyor.

Roger Ver’in Bitcoin Cash ile ilişkisi birtakım kişiler tarafından olumlu karşılanırken bazı kesimler tarafından Bitcoin’e yanlış yaptığı yönünde.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.