Bitcoin Rekorunun Aşılması İçin Tek Bir Engel Kaldı!

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Rekorunun Aşılması İçin Tek Bir Engel Kaldı!

Bitcoin (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmak için son bir engeli geride bırakması gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde 16.000 dolara ulaşan BTC, gözünü 2017 yılındaki rekor seviyeye dikti. ABD Başkanlık Seçimi sonuçlarındaki belirsizliğin yarattığı durumdan faydalanan Bitcoin, 20.000$ seviyesine ulaşmayı planlıyor.

İçinde bulunduğumuz haftanın içerisinde diğer kripto para birimleri de büyük yükseliş yaşadı. Bitcoin’den sonra piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum, 468 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bu durumda Ethereum 2.0’ın Aralık ayında çıkacağının açıklanması da etkili olduğu söylenebilir.

Bitcoin rekoru öncesi son engel

Haftalık Bitcoin grafiğine baktığımızda, 15.000 – 16.800 dolar arasında direnç bölgesinde bulunuyor. Bu direnç seviyesinin aşılması ile birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmak için aynı performansın devam etmesi gerekiyor. Bilindiği üzere son bir haftada %50 gibi bir artış yaşamıştı Bitcoin.

Ancak bu rallinin uzun sürdüğü şüpheleri de analistlerin ve yatırımcıların bir kefede tuttuğu bir durum.

Bitcoin’in destek bölgesi 11.600 – 12.000$ alanında bulunmakta. Geçtiğimiz günlerde ise Bitcoin’in oldukça zorlandığı bir direnç alanıydı. Şu durumda ise BTC için destek noktası olarak kalması da kullanıcıları sevindiren gelişmelerden biri.

Korku ve Hırs endeksinde sürpriz seviyeler

Korku ve Hırs Endeksi, sürpriz seviyelere yükselmiş durumda. Düzeltme yaşanmasında sürpriz beklenmemesi için uyarılar veriliyor.

Piyasa değeri en yüksek seviyelerde

Kripto para piyasasının toplam değeri son dönemlerde 390 milyar doları geçmiş durumda. Grafiğe baktığımızda bu seviyenin bir sonraki direnç noktası olan 500 milyar dolara doğru bir eğilim olabilir.

Günlük kripto para analizimize ulaşarak Bitcoin, Ethereum, XRP ve Litecoin gibi popüler kripto paraların analizine göz atabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.