Bitcoin ATM Sayısında Büyük Artış

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin ATM Sayısında Büyük Artış

Bitcoin ATM’lerinde bu yıl büyük bir artış yaşandı. 2020 yılının son günlerine yaklaştığımız şu günlerde artış dikkat çekici bir noktaya ulaştı.

İlk Bitcoin ATM’si 2013 yılında Robocoin adındaki şirketin Kanada’nın Vancouver şehrine yerleştirmesi ile dünyaya tanıtılmıştı. Vancouver’daki ATM’nin ilk gününde müşteriler 10 bin dolarlık işlem yürüterek isteklerini göstermiş oldu. 2020 yılına geldiğimizde ise dünyada kripto ATM’lerinin tahmini sayısı CoinATMRadar’ın verilerine göre 11.655’e kadar yükselmiş durumda.

Kripto para ATM’lerinin sayısında geçen yılla kıyasladığımızda büyük artış görülmekte. 2019 yılının sonlarına doğru ATM sayısındaki tahminler 6000 civarındaydı. Bu ATM sayısının 2020 yılında yüzde 80’den fazla artış gösterdiğini görüyoruz.

CoinATMRadar, bir diğer istatistikte ise günlük olarak 23 ATM’nin yapıldığını saat olarak ise 1 ATM artış gösterdiğini duyurdu.

Kripto para ATM sayılarında ülkeler bazında en büyük artış ABD’den geldi. Geçen sene ABD’de 4.213 kripto ATM varken, 2020 yılında yarı yarıya bir artış gösterdi ve 9.242’ye yükseldi.

ABD’nin ardından ikinci sırada yer alan Kanada 880 ATM ile takibini sürdürüyor. Birleşik Krallık ise 268 ATM ile üçüncü sırada.

Ülkemizde fiziki bir şubeden Bitcoin almak istiyorsanız Cointral şubelerini tercih edebilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.