Balinalar Yarım Milyar Dolarlık Bitcoin’i Harekete Geçirdi

Burak Özcan İçerik Editörü
Balinalar Yarım Milyar Dolarlık Bitcoin’i Harekete Geçirdi

Geçtiğimiz günlerde iki Bitcoin balinası, yarım milyar dolara yakın BTC’yi transfer etti. Bazı yatırımcılar, bu denli büyük bir miktarın hareket halinde olmasından dolayı endişelerini koruyor.

500 milyon dolara yakın transfer

Anonim Bitcoin balinaları, servet değerindeki işlem için 46 dolarlık bir işlem ücreti ödedi. 31.099 BTC’nin transferini Bitcoin Blok Bot olarak da bilinen blockchain izleme aracı tespit etmiş oldu. Son verilere göre, ilk işlem yapan balina 268 milyon dolar değerindeeki 17.187 BTC’yi iki farklı adrese taşıdı.

BitInfoCharts’ın paylaştığı bilgilere göre ilk balinanın cüzdanınını işlemden 1 gün önce yani 11 Kasım 2020 tarihinde oluşturduğunu belirtti. Bu işlem sonrasında cüzdan, piyasadaki en zengin 42. cüzdan olmayı başardı. İlk balinanın ardından ikinci balinada 224 milyon dolar değerinde olan 13.912 BTC‘yi iki farklı adrese ulaştırdı.

Balinalar neden BTC taşıdı?

İşlemlerin başrolündeki balinalar, bazı analistlere göre kripto para saklama hizmeti veren platformlar ya da kurumlar olabilir. Kripto para analistleri, büyük balinaların varlıklarını güvenlik amacıyla birden çok adrese taşıyabileceklerini vurguladı.  

Transfer edilen BTC’ler, piyasalardaki tanımlanan kripto para borsalarındaki cüzdanlara aktarılmadığından bağlantıları tahmin edilemiyor.

Kripto para gündemine dair detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir ve Cointral.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.