Bitcoin Madencilik Gelirleri Artışa Geçti

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Madencilik Gelirleri Artışa Geçti

Yapılan son araştırmalara göre Bitcoin madencilik gelirlerinde halving öncesi seviyeler yeniden görülmeye başlandı.

Ünlü analiz firması Glassnode’un açıkladığı verilere göre, Bitcoin madenciliğinden sağlanan gelirlerin Bitcoin halving öncesi zamanlara döndüğünü gösteriyor.

Lider kripto para birimi 2020 yılına 7.500$ seviyelerinde başlamıştı. Mayıs ayında gerçekleşen halving işlemi ile 9.000 dolar civarlarında işlem görüyordu. Bugün ise 19 Kasım 2020 tarihinde 18.000$ seviyelerine kadar geldiği gözüküyor. Bitcoin’in halving tarihindeki fiyatın iki katına çıkması, madencilerin kazançlarını korurken giderlerini karşılayacak şekilde satış yapmalarını sağlıyor. Bu sayede korelasyon korunmuş hale geliyor. Yüksek fiyatlar, madenciler için daha fazla kazanç anlamına geldiğini söyleyebiliriz.

Blok ödülleri ve işlem ücretlerini gösteren günlük gelir sayısı, 18 Kasım 2020’de 2020 yılının en yüksek seviyesi olan 21,2 milyon dolar olarak ölçülmüş durumda. Bu zirveden önceki en yüksek seviye 6 Mayıs tarihinde 20,6 milyon dolar olarak ölçülmüştü. 4 yılda bir gerçekleşen Bitcoin Halving ile blok ödülleri 12,5 BTC’den 6,25 BTC’ye düşürülmüştü. Bu olay sonrası madenci gelirleri günlük 7 milyon dolara kadar düşmüştü.

Ağdaki olumlu havayı tespit etmemizi sağlayan bir diğer faktör hash oranıdır. Hash oranı, mevcut durumdayken rekor seviyenin yüzde 10 altında ölçülmüş durumda.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.