Galatasaray Taraftar Token Bir Günde 2 Milyon Dolarlık İşlem Gördü

Burak Özcan İçerik Editörü
Galatasaray Taraftar Token Bir Günde 2 Milyon Dolarlık İşlem Gördü

Türkiye’nin köklü spor kulüplerinden biri olan Galatasaray, yakın zamanda piyasaya sürdüğü taraftar tokeni GAL, 1 günde 2 milyon dolarlık bir işlem hacmine ulaştı.

Galatasaray’ın yaptığı açıklamada, GAL token sahiplerinin, Galatasaray SK için destek olabilmelerinin yanında maddi bir değere sahip olan dijital varlık da elde edebileceklerini açıklamıştı. Bugün Twitter üzerinden bir açıklama paylaşan Socios CEO’su Alexandre Dreyfus, 24 saatlik dilimde 2 milyon dolarlık GAL token işlemi gerçekleştiğini duyurdu.

Gerçekleşen işlem hacminin “önemli bir kilometre taşı” olarak tanımlayan Dreyfus, tokenin platformlarda aktif bir şekilde kullanıldığını vurguladı. Galatasaray Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamada, GAL token sahibi taraftarların, kulüp ile ilgili oylamalara katılabildiklerini ve bunun yanında Socios.com’un mobil uygulaması üzerinden kulüp ile etkileşime geçebildiğini belirtildi.

Socios.com mobil uygulamasından parayla satın alınamayacak tecrübeler, VIP maç biletleri ve imzalı forma gibi ödüller kazanabilecek.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Gençler ekonomiye yeni bir kavram soktu. Bizim için paranın çeşitliliği dolar, mark, avro, yen ve sterlin gibi paralar. Şimdi sanal paralar görüyoruz, buna kripto paralar deniyor. Bu kripto paraları yarattı dijital gençlik. Çok olumlu bir hareket bence. Buradan avro veya dolar karşılığında 100 milyarlarca avroluk bir pazar yaratıldı. Türkiye de geç kalmadı ve bu pazara girdi.

Konuşmasının devamında taraftarlarına token alın vurgusunu yapan Mustafa Cengiz, durumdan memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.