Kripto Para Piyasasının Değeri 1 Trilyon Doları Geçti!

Burak Özcan İçerik Editörü
Kripto Para Piyasasının Değeri 1 Trilyon Doları Geçti!

Kripto para piyasası rekor kırmaya devam ediyor. Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri 1.000.000.000.000 doları geçti. Bitcoin‘de bu rekordan nasibini aldı ve 37.000$ seviyesinin üzerine çıkmayı başardı.

Kripto para piyasasındaki değer artışı geride bıraktığımız aylara nazaran iki katına çıkmış durumda. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son aylarda sürekli ATH (tüm zamanların en yüksek seviyesi) tazelerken, Ethereum uzun bir aradan sonra 1.200$ seviyesini geride bırakmayı başardı. En son 3 yıl önce 1.200$ seviyesini gören ETH’nin haricinde Litecoin‘de yükselişini sürdürüyor.

İçinde bulunduğumuz hafta popüler kripto paraların haricinde altcoin piyasası da hareketlendi ve büyük değer artışları yaşadı. Stellar, Cardano ve NANO gibi altcoinler %100’den fazla değer artışı yaşadı.

1 trilyon dolara ulaşan piyasa değeri, 2018 yılının başlarında yaşanan tavan seviyesinde bile yaklaşık olarak 830 milyar dolardı.

2018 yılındaki piyasa durumuna baktığımızda altcoinler, BTC fiyatının düşüş trendine girmesi ile birlikte 550 milyar dolara yaklaşan bir piyasa değeri elde etmişti. 2021 yılında ise 2018’deki altcoin piyasa değerini göremiyoruz. Bunun sebebi ise analistlere göre Bitcoin’in boğa döngüsündeki piyasa hakimiyeti olarak düşünülüyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.