Bitcoin’de Kritik Gün 29 Ocak

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin’de Kritik Gün 29 Ocak

Bitcoin opsiyonlarındaki açık pozisyonlar, Kasım ayından beri hakimiyetini koruyor. Bu süreçte BTC fiyatı rekorlar kırarken yüzde 100’den fazla yükseliş yaşadı. Bitcoin fiyatına gösterilen yoğun ilgi ve BTC opsiyonlarının artan açık pozisyonları, 29 Ocak 2021 vade tarihinde 3,8 milyar dolarlık sözleşmenin vadesinin sona ermesi ile kritik bir sürece girecek.

Yatırımcılarının hemfikir olduğu nokta, bu denli büyük bir vade dolumunun etkisini anlayabilmek için spot borsaların hacmi ile karşılaştırma yapmak. Bazı veri kaynaklarına baktığımızda Bitcoin’in günlük işlem hacminin 50 ila 100 milyar dolar aralığında değiştiğini gösterdiğini görüyoruz. 2019 yılında Bitwise Asset Management tarafından yayınlanmış olan raporda, birçok borsanın işlem hacimlerini şişirmek için belli başlı teknikler kullandığını gözler önüne seriyor.

Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin yüzde 45’inin vadesi bitecek.

Kısa vadeli sözleşmeler için birçok borsa haftalık opsiyon imkanı tanısa da çoğunluk aylık vade tarihi sunmakta. 2020’nin son haftasında bugüne kadar en büyük vade dolumu gerçekleşti ve 2,4 milyar dolar değerinde opsiyon sözleşmesinin vadesi bitti.

Gündeme dair güncel haberleri takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir veya Haberler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Bitcoin alım-satım işlemlerinizi Cointral’e üye olarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.