Bebeğinin Doğum Masraflarını Bitcoin’e Borçlu

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Bebeğinin Doğum Masraflarını Bitcoin’e Borçlu

Kripto para birimleri ve Bitcoin’e olan ilgi ülkemizde ve dünyada 2009’dan bu yana her geçen gün daha da artmakta. Günümüzde yeni bir kullanım şeklini gördüğümüz Bitcoin’in en ilginç kullanımlarından biri Venezuella’da karşımıza çıktı. Bilindiği gibi Venezuela’da yaşanan finansal kriz sonucu ülkenin itibari parası ciddi şekilde değer kaybetti. Venezuela vatandaşı bir Reddit üyesi, yayınladığı mesajında çocuğunun bütün doğum ve hastane masraflarını ilk gününde ve kolayca Bitcoin ile ödediğini açıkladı.

“30 Eylül tarihinde ilk çocuğum Adrian Venezuela’da dünyaya geldi. Çok çalışmam ve Bitcoin ile yaptığım birikim sayesinde bütün tıbbi masrafları tek günde ödeyebildim. Ülkemde devam eden ekonomik krize rağmen çocuğum Adrian Venezuela’nın başkenti içerisinde özel bir klinikte dünyaya geldi ve bunu Bitcoin’e borçluyum.”

Venezuela hükümetinin tüm çabalarına rağmen ülkedeki kriz her geçen gün derinleşmekte ve insanlar kendi çözüm yollarını aramaktalar, bu durum Venezuela’da ciddi bir kripto para talebi oluşturmakta. Bilindiği üzere Venezuela daha önce Petro adında kendi kripto para birimini piyasaya sürmüş fakat beklenen ilgiyi görememişti. Venezuela vatandaşları dağıttık yapıya sahip Bitcoin ve Dash gibi kripto paraları daha fazla tercih etmekte ve yaşanan bu son olay ise bunun en büyük kanıtlarından.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.