Tesla’nın Ardından Apple da Bitcoin Satın Alabilir

Burak Özcan İçerik Editörü
Tesla’nın Ardından Apple da Bitcoin Satın Alabilir

Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla Motors, dün 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını duyurdu. Bunun yanı sıra BTC ile kripto ödemelerini de kabul etmeyi hedeflediğini duyurmuştu. Sektörde bu olayın ardından bazı kişiler Bitcoin alabilecek bir diğer devin Apple olacağını tahmin ediyor.

Royal Bank of Canada Dominion Securities analistlerinden Paul Steves, piyasa raporunda Apple’ın Bitcoin’e yatırım yapması durumunda yıllık 40 milyar dolardan fazla gelir kazanabileceğini iddia etti.

Steves’in tahmininin zemin kaynağı ise 2020’nin sonlarına doğru BTC‘den 1,6 milyar dolar ve daha fazla bir gelir elden eden ödeme şirketi Square oldu.

Analist, “Apple kripto borsa işine girmeye karar verirse hızla pazar payı kazanabilir ve sektörde yer edinebilir” diye sözlerine ekledi. Steves, bu gelişmenin ABD’yi gelecek 20 yıl içerisinde kripto sektöründe lider konuma getirebileceğinin de altını çizdi.

Tesla gibi teknoloji sektöründe çığır açmış bir firmanın rotasını Bitcoin’e çevirmesi, kripto para sektöründeki Apple gibi devlerin de kripto sektöründe boy gösterebileceğini düşündürdü.

Toroso Investmens Portföy Yöneticisi Dan Weiskopf, 2020 yılının Kasım ayında Apple’ın Bitcoin’e 20 milyar dolar yatırım yapmasının uzun vadeli hisse senedi almaktan daha kazançlı olabileceğini dile getirmişti.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.