Ethereum Vadeli İşlemleri İlk Günde 30 Milyon Dolar Hacim Yakaladı

Burak Özcan İçerik Editörü
Ethereum Vadeli İşlemleri İlk Günde 30 Milyon Dolar Hacim Yakaladı

Chicago Ticaret Borsası’nın (CME) uzun zamandır beklenen Ether vadeli işlemleri, ilk gününde 30 milyon dolar değerinde hacme ulaşmayı başardı.

8 Şubat 2021 tarihinde başlatılan vadeli işlemler, ilk günden 388 sözleşme işlem görerek büyük ilgi gördü. Bu sözleşmelerin 303 tanesi şubat ayı fiyatı ile ilgili spekülasyondu. 84 sözleşme ise Mart’ta dolarken 1 sözleşme de Nisan ayında dolacak.

CME sözleşmelerinin her bir tanesi 50 Ether’i temsil etmekte. Chicago Ticaret Borsası, minimum işlem değerini hali hazırdaki kuru baz alarak 450 bin dolardan fazla olmak üzere 5 sözleşme olarak belirledi.

ETH vadeli işlemleri, son spot fiyatın üzerine yüzde 1,5 oranında fiyat priminin eklendiği 1.826$ seviyesinde işlem gördü. Sözleşmelerin büyük çoğunluğunun Şubat ayı içerisinde dolmasından dolayı yatırımcılar, ETH’nin Şubat ayını mevcut fiyat seviyelerine yakın seviyelerde kapatmasını bekliyor.

Vadeli işlemlerin başlamasından önce Ethereum güçlü bir yükseliş ivmesi yakalayarak 1.500$ seviyelerinin üzerine çıkmayı başarmıştı. 1800$ seviyelerine kadar tırmanan Ether, yazının yayımlanma saatinde 1,774$ seviyesinde işlem görüyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.