MasterCard Kripto Para Destekleme Kararı Aldı

Burak Özcan İçerik Editörü
MasterCard Kripto Para Destekleme Kararı Aldı

MasterCard, 2021 yılı içerisinde kripto para birimlerini destekleyeceğini duyurdu. Bu gelişme ile birlikte 1 milyara yakın kullanıcısının 30 milyondan fazla işletmede geçerli olmak üzere dijital varlıklarla alışveriş yapabilmesinin önünü açtı.

MasterCard’ın bu hamlesi ile birlikte, işletme sahiplerinin yeni pazarlara ve yeni kullanıcılara açılabileceğini ve geleneksel para birimlerinden dijital varlıklara entegre olan müşterilerin de bağlılıklarını sürdürebileceğine inanıyor.

Bu bir seçim meselesi. MasterCard, kripto para birimlerini kullanmaya başlamanızı önermek yerine, hem müşterilerin hem de işletmelerin dijital varlıkları taşımasını sağlamak için alternatif sunuyor.

Dünyaca ünlü ödeme devi MasterCard, “güvenirlik ve güvenlik” konularındaki başarısı ile stablecoin çeşitlerini desteklemeyi planladığını belirtti. Ancak sisteme entegre olacak kripto paralar hakkında bir bilgi verilmedi.

Mastercard, değerlendirmeye alacağı kripto paralar için dört ana kriter açıkladı:

  1. Tüketici gizliliği ve güvenliği
  2. Müşterini Tanı (Know Your Customer, KYC) uyumluluğu
  3. Yerel yasa ve düzenlemelere bağlılık
  4. Ödeme aracı olabilmesi için istikrarlı fiyata sahip olması ve tüketiciyi koruması.

MasterCard bunların haricinde, CBDC (Merkez Bankası Dijital Para Birimi) girişimlerini destekleme amacıyla “dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarıyla aktif biçimde etkileşimde bulunduğunu” belirtti.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.