Bitcoin’den Yeni Rekor

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin’den Yeni Rekor

Bitcoin (BTC), bugün 50,000$ sınırını da aşarak 51,300$ seviyesi ile yeni bir rekora imza atmayı başardı. Psikolojik sınır olarak önemli bir eşik olan 50 bin dolar seviyesinin kırılması, yeni hedefleri mümkün kıldı. Yazının yayımlanma saatinde 50,780$ seviyelerinde işlem gören BTC, kripto para piyasasını hareketlendirmiş durumda.

Bitcoin Neden Yükseldi?

Dünyaca ünlü iş zekası firması MicroStrategy, dün yaptıkları açıklama ile bir kez daha Bitcoin yatırımı yaptığını açıkladı. 600 milyon dolar değerinde satın alım haberi Bitcoin’e olan ilgiyi artırmış durumda. MicroStrategy, 2020 yılında Bitcoin yatırım yapmaya başlamıştı. İlk yatırımlarının ardından rezerv para olaran BTC’yi benimsediklerini belirttiler. Aldıkları ilk günden bu yana BTC yatırımlarını arttırdıklarını duyuran firma, Bitcoin’in 51,000$ rekoruna erişmesinde önemli bir rol sahibi olabilir.

Bu gelişmelerin yanı sıra analistlere göre, bu dönemde Bitcoin’de yaşanan düşüşler yatırımcılar için bir alım fırsatı olarak değerlendirildiğinden dolayı fiyatın pozitif bir şekilde etkilendiğini dile getiriyorlar.

Bir Sonraki Hedef 60.000 Dolar

51.000$ seviyesini geride bırakan lider kripto para birimi Bitcoin, bazı analistlere göre 60.000 dolar hedefine doğru ilerlediğini iddia ediyor. İlerleyen günlerde BTC ve diğer kripto para birimleri nasıl bir perfomans gösterecek hep birlikte göreceğiz. Gündeme dair güncel haberleri ve duyuruları sosyal medya hesaplarımızdan ve web sitemizden takip edebilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.