Bill Gates Bitcoin İle İlgili Görüşlerini Paylaştı

Burak Özcan İçerik Editörü
Bill Gates Bitcoin İle İlgili Görüşlerini Paylaştı

Bitcoin (BTC) ile ilgili görüşlerini dile getirenlerin kervanına Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates de dahil oldu. CNBC’nin Squawk Box programına konuşan Bill Gates, Bitcoin ile ilgili sorulan sorulara ithafen Bitcoin’e yatrım yapmadığını ve fiyat ile ilgili tahmin yapmak istemediğini dile getirdi.

Gates, “Bitcoin sahibi değilim, olumsuz bir görüşüm de yok. Bitcoin konusunda tarafsızım” dedi. “Bitcoin hakkında görüş ne şekilde olursa olsun fiyat yukarı veya aşağı gidebilir. Gelecek öngörüsü yapmanın bir yolu yok.” diyerek düşüncelerini açıkladı.

Microsoft’un kurucu ortağı Gates, birçok kişinin “vergiden kaçınma veya yasa dışı faaliyet” amacıyla kripto para birimlerini tercih ettiğini ima etti.

Gates’in geçmişteki açıklamalarına baktığımızda ise kripto para işlemlerindeki anonimlik özelliğini eleştirdiğini ve bu durumu uyuşturucu satın alan kişilerle bağdaştırdığı 2018 yılında Reddit AMA’sı yer almaktaydı.

2020 yılının Mart ayında Microsoft yönetim kurulan ayrılan Bill Gates, kripto paralar ile ilgili farklı düşündüğü görülüyor. Kripto para gündemine dair güncel haber ve duyuruları sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.