Sanayi ve Teknoloji Bakanından Kritik Kripto Para Açıklaması

Burak Özcan İçerik Editörü
Sanayi ve Teknoloji Bakanından Kritik Kripto Para Açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün yaptığı açıklamalarda kripto para birimleri ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Varank, kripto para birimlerinin dolandırıcılığa açık bir yapı olduğuna dair görüşünü paylaştı. Hürriyet’te yer alan habere göre ” Kripto paralar dolandırıcılığa çok müsait bir alan” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Risk barındıran kripto para alanını başı boş bırakmayacağız” dedi.

Son günlerde Türkiye’de vergi iddiaları ile gündeme gelen kripto paralar, bu açıklama ile birlikte devlet bazında iyiden iyiye konuşulmaya başlandı.

Varank Kripto Para Konusunda Negatif

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile alakalı olarak ” dolandırıcılığın sık bir şekilde görüldüğü bir yapı” olduğunu belirten Varank, şu açıklamayı yaptı:

Risk barındıran kripto para alanını başı boş bırakmayacağız. Kripto paralar konusunda negatiftim, ama bugün etkin olduklarını görüyoruz.

Geçtiğimiz dönemlerde Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) tarafından yapılan araştırmaya baktığımızda en çok kripto para kullanan Avrupa ülkesi olarak Türkiye ilk sırada yer alıyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.