Hazine ve Maliye Bakanı: Kripto Paralarla İlgili Çok Ciddi Endişelerimiz Var

Burak Özcan İçerik Editörü
Hazine ve Maliye Bakanı: Kripto Paralarla İlgili Çok Ciddi Endişelerimiz Var

Dün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın kripto para açıklamalarından sonra bugün bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi. Bugün AA Editör Masası’nın konuğu olan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ” Ekonomi Reformları ” ile alakalı soruları cevapladı.

Bakan Elvan, Fiyat İstikrarı Komitesi adında bir kuruluşu hayata geçirdiklerini açıklarken, “enflasyon üzerinde risk oluşturan arz şoklarına karşı çözüm önerilerinin geliştirilmesi” için çaba göstereceklerini dile getirdi. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında yorum yapan Lütfi Elvan, “çok ciddi kaygılarımız var” ifadelerini kullandı.

Dijital Para ile ilgili Merkez Bankamız çalışmalarını sürdürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, dijital para ile ilgili merkez bankasının çalışmalarının bulunduğunun altını çizdi ve ekledi:

Dijital para konusunda Merkez Bankamız çalışıyor. Teknolojik altyapı için Ar-Ge projesi yürütülüyor, yasal altyapı için hazırlığımızı yaptık.” 

Elvan’a göre dijital para ve kripto para birimlerinin karıştırılmaması gerekmekte. Buna göre Lütfi Elvan, “TL karşılığı dijital paradan bahsediyoruz” dedi ve ciddi kaygılarının olduğunu açıkladı:

Kripto paralarla ilgili çok ciddi kaygılarımız var.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.