Bitcoin, Visa ve Mastercard’ın Toplamından Daha Değerli!

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin, Visa ve Mastercard’ın Toplamından Daha Değerli!

Bitcoin (BTC), geride bıraktığımız hafta 60 bin dolar seviyesine tarihinde ilk defa ulaşmıştı. Ancak Bitcoin’in geliştirdiği rekor yalnızca bundan ibaret değildi. Bitcoin’in piyasa değeri, Visa ve Mastercard’ın toplam değerlerini geride bırakmayı başardı.

Dev bankalar artık Bitcoin’in gerisinde

Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 61.700 dolara çıktığında, piyasa değeri 1,15 trilyon dolar seviyesine yükselmişti. JPMorgan, Bank Of America ve Çin Endüstri ve Ticaret Bankası’nın toplam değerleri Bitcoin’e yaklaşamıyor. Üç bankanın toplam değeri 1,08 trilyon dolar.

Bu başarıların haricinde dünyaca ünlü ödeme ağları olan Visa ve Mastercard’ın 871 milyar dolarlık toplam piyasa değeri Bitcoin’in gerisinde kaldığını görüyoruz.

Rekorun ardından düzeltme yaşayan Bitcoin, 55 bin dolar seviyelerine geri döndü. Piyasa değeri ise 1 trilyon doların üzerinde yer alıyor.

Gündeme dair en güncel haber gelişmeleri yakından takip etmek istiyorsanız sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.