Ünlü Analiste Göre Bitcoin Fiyatında Hedef 288 Bin Dolar

Burak Özcan İçerik Editörü
Ünlü Analiste Göre Bitcoin Fiyatında Hedef 288 Bin Dolar

Birçok analiste göre Bitcoin‘in (BTC) hali hazırda içinde bulunan boğa piyasasında çok daha büyük bir artış potansiyelinin olduğunu ve 100 bin dolar seviyesinin de ötesinde yükseliş düşünüyor.

Ünlü analist PlanB, dün paylaştığı gönderilerinde BTC/USD paritesinin rekor seviyelere gelebileceğini iddia etti.

PlanB’ye göre Bitcoin 288 bin dolar olabilir

Yatırımcılar, 2021 yılının boğa piyasasının nerede sonuçlanacağını merak ediyor. Fiyat göstergelerine bakıldığında boğa piyasasının sonu yakın olabildiği gibi çok uzak da olabilir.

PlanB, “Bitcoin boğa piyasası başlayalı henüz yalnızca 3,5 ay oldu” diyerek içinde bulunduğumuz durumu özetledi.

Ben Bitcoin’in 100 bin dolarda durmayacağını ve S2FX modelinin ortalama fiyat seviyesi olan 288 bin dolara doğru ilerleyeceğini düşünüyorum.”

PlanB tarafından oluşturulmuş olan stok akışı (S2F) modeli, Bitcoin’in 3 sene sonra tamamlanacak olan Halving döngüsünde ortalama fiyatının 100 bin dolar, S2FX yani stok akışı çapraz varlık modelinin ise 288 bin dolar olacağını tahmin ediyor.

Bunların haricinde PlanB, bu fiyatların ortalama fiyatlar olduğunu ve BTC‘nin değerinin bu sayıların iki katına dahi çıkabileceğini ileri sürdü.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.