Taraftar Token Furyasına Manchester City de Dahil oldu!

Burak Özcan İçerik Editörü
Taraftar Token Furyasına Manchester City de Dahil oldu!

İngiltere’nin dev futbol kulüplerinden biri olan Manchester City, taraftarlarının katılımını artırmak adına blockchain tabanlı tokeninin piyasaya sürdü.

Kulubün resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre Manchester ekibi, Chiliz blockchain üzerinde çalışan CITY taraftar tokenini kullanıma sürmek adına Socios.com ile ortaklığa vardı. Juventus ve FC Barcelona gibi diğer Avrupa kulüplerine benzeyen bir yapıda Manchester City de artık taraftar token kullanımıyla kulüp promosyonları, oyunlar, anketler ve yeni yenilikleri özellik olarak taraftarlarına sunacak.  

Manchester City’nin yönetici şirketi olan City Football Group’un küresel ortaklık satışlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Stephan Cieplik’e göre, kulübün Cityzens üyeliği ile katılımcıların ücretsiz bir şekilde CITY taraftar tokenı kazanabileceklerinin altını çizdi. Cieplik, “Mevcut her kayıtlı Cityzen, ücretsiz bir token almaya hak kazanacak. Böylece tüm avantajlara ve ödüllere erişebilecekler” dedi.

Chiliz ve Socios CEO’su Alexandre Dreyfus, piyasaya yeni sürülen CITY taraftar tokenının, coronavirus kısıtlamalarının ardından dijital özelliklerin yanında taraftarlara eşi benzeri olmayan fırsatları ve deneyimler sağlayacağını duyurdu.

İngiltere’nin en üst futbol ligi olan Premier Lig’de ilk sırada yer alan Manchester City, 2019 yılı itibariyle 2,7 milyar dolarlık değeri ile dünyadaki en değerli beş kulüpten birisi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.