Türk Lirası Değer Kaybetti Bitcoin Aramaları Arttı

Burak Özcan İçerik Editörü
Türk Lirası Değer Kaybetti Bitcoin Aramaları Arttı

Türkiye Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması ile başlayan süreçte Türk Lirası yüzde 15 değer kaybetti. Bu gelişmenin ardından son 24 saat içerisinde Google’da Bitcoin (BTC) aramalarında büyük artış görüldü.

Google Trends’in hazırladığı verilere göre Türk lirasının yaşadığı düşüşün ardından Bitcoin aramaları yüzde 500’den fazla artış yaşadı.

Türk Lirası, son zamanların en büyük değer kaybını yaşadı. Merkez bankası başkanının görevden alınmasının ardından yüzde 15’lik ani bir düşüş yaşandı. Görevden alınan eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, faiz oranlarını yükselterek enflasyon ile mücadele etmesi ile biliniyordu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Merkez Bankası’nın yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun enflasyonla mücadelede yüksek faiz oranlarına karşı Ağbal’ın aksine olması piyasaları endişelendirdi ve büyük bir değer kaybı yaşandı.

Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin aramaları, 2017-2018’de yapılan aramaların neredeyse iki katına ulaşmış durumda.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.