Tether’ın Piyasa Değeri 40 Milyar Doları Geçmeyi Başardı

Burak Özcan İçerik Editörü
Tether’ın Piyasa Değeri 40 Milyar Doları Geçmeyi Başardı

Stablecoin dendiğinde ilk akla gelen varlıklardan biri olan Tether (USDT), çarşamba günü piyasa değeri olarak 40 milyar dolara ulaşmayı başardı.

Açıklanan verilere göre Tether’ın piyasa değeri 40,1 milyar dolar oldu. Bu gelişmenin ardından Tether, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve BNB Coin‘in (BNB) ardından piyasa değeri en büyük dördüncü kripto para olmayı başardı.

Stablecoin sıralamasına baktığımızda ise Tether, 10 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan USD Coin’den (USDC) tam 4 kat daha büyük. USDT’nin stablecoin piyasası hakimiyetine bakıldığında yüzde 67’lik dev bir paydaya sahip olduğu görülüyor.

Tether, piyasa değeri bakımından 1 yılda tam on kat gelişim gösterdi. Kripto para piyasasındaki gelişimin en büyük göstergesi olarak kabul edilen bu artış birçok kullanıcıyı mutlu etti. Kripto para piyasasının toplam değeri geçtiğimiz aylarda 1 trilyon doları geçmeyi başarmıştı. İçinde bulunduğumuz mart ayında ise 1,8 trilyon dolara ulaşmıştı.

Kripto paralarla ilgili en güncel gelişmelere ulaşmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.