Elon Musk’ın Yardımlarıyla Bitcoin Madenciliği Konseyi Kuruldu

Burak Özcan İçerik Editörü
Elon Musk’ın Yardımlarıyla Bitcoin Madenciliği Konseyi Kuruldu

Bitcoin (BTC) madenciliğinde öncü firmalardan olan MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, Elon Musk ve sektörün önemli kişilerinin öncülük ettiği görüşmede çevresel açıdan sürdürülebilir metotların gelebileceğini ifade etti.

Elon Musk ve Michael Saylor, görüşmelerin ardından Bitcoin Madenciliği Konseyi’nin kurulduğunu duyurdu. Konseyde yer alan kuruluşlara bakıldığında Blockcap, Argos Blockchain, Galaxy Digital, Hut 8 Mining, Hive Blockchain, Riot Blockchain ve Marathon Digital gibi önemli isimlerin yer aldığı görülüyor. Michael Saylor’un hafta başında yaptığı açıklamada, bu şirketlerin küresel çapta enerji tüketimini şeffaf hale getirmeye ve sürdürülebilirliği artırma çalışmaları üzerinde anlaştığı belirtildi.

Saylor, konseyin Bitcoin madenciliği ile alakalı yeni hedefler belirleyeceğini ve sürecin nasıl ilerleyeceğine ilişkin eğitimler verileceğinin altını çizdi.

Görüşmeler hakkında açıklamalarda bulunan Elon Musk ise şu sözlerle konu ile ilgili görüşlerini belirtti: “Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileri ile görüştüm. Yenilenebilir enerji kullanmayı ve dünya genelinde diğer madencilerinden de bunu talep etmeyi kabul ettiler. Umut vadediyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.