Bitcoin Piyasasında Ayılar Avantajlı Hale Geldi

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Piyasasında Ayılar Avantajlı Hale Geldi

Bugün (27 Mayıs 2021) 53.400 adet Bitcoin (BTC) opsiyon sözleşmesinin vadesi sona eriyor. 2,1 milyar dolarlık açık pozisyonlarda 1,32’lik bir alım/satım oranının bulunması, boğaları avantajlı gibi göstermekte. Ancak Bitcoin’in mayıs ayında yüzde 35’e yakın değer kaybetmesi vadenin son gününde 46 bin doların üzerinde olan alım opsiyonlarının değerini düşürmüş oldu.

Ayılar üstünlüğü ele geçirdi

Piyasanın genelinin beklentisi doğrultusunda ayılar, geçen haftadan bu yana avantajının sürdürdü ve BTC‘nin 42 bin dolar seviyesinin altında kalmasını sağladı. Geçen hafta vade dolumunda kazanç sağlayan ayılar, Bitcoin fiyatının 45 bin dolar ve altında kalabileceği üzerinde oynama şansı yakaladı.

42 bin dolar seviyesinin altında toplamda 2.550 BTC’lik bir alım opsiyonunun bulunduğu görülüyor. 100 milyon dolar açık pozisyona denk olan bu miktar, toplamın yüzde 8’lik kısmına eş değer. 46 bin dolar ve üzerindeki alım opsiyonlarının herhangi bir değeri kalmadı.

Bir diğer taraftan 36 bin dolar seviyesinin üzerindeki 17.600 BTC satım opisyonlarının açık pozisyonları toplamda 685 milyon dolar değerinde. Bu durum ayılara 585 milyon dolarlık bir avantaj sağlamakta.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.